Erősödött az amerikai munkaerőpiac augusztusban

2020. szeptember 22. 12:24

Már az is nagy dolognak számít, hogy 8,4 százalékra csökkent a munkanélküliség.

2020. szeptember 22. 12:24
null

Az előző hónapban a munkáltatók 1,4 millió új munkahelyet hoztak létre, amelynek következtében a munkanélküliségi ráta 8,4 százalékra csökkent. A járvány megjelenése óta először zuhant 10 százalék alá az arány augusztusban. Júliusban 1,8 millió, júniusban 4,8 millió, májusban 2,5 millió új munkahely jelent meg a piacon.

A fekete amerikaiak körében a munkanélküliségi ráta 13 százalék volt előző hónapban, amely közel duplája, mint a fehérek körében (7,3%). A latin-amerikaiak körében ez az arány 10,5 százalék, míg az ázsiaiak esetében 10,7 százalék.

Donald Trump Twitteren üdvözölte a pozitív híreket, jobbnak ítélte meg a helyzetet a vártnál.

Az adatok ellenére a Kongresszusnak továbbra sem sikerült megegyezni a további segélycsomagokról.

Augusztusban 115762 munkahely megszüntetését jelentették be a munkáltatók, ami 116 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Az augusztusi időszak 56 százalékkal alacsonyabb, mint a júliusi adat. Ebben az évben a munkáltatók 1,9 millió munkahely megszüntetését jelentették be.

(Borítókép: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik