Amerikai tanácsadó: A koronavírus okozta az államadósság növekedését

2020. szeptember 22. 12:16

A Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Joseph Lavorgna elmondta, hogy a 3,3 billió dolláros államadósság oroszlánrészét a koronavírus okozta.

2020. szeptember 22. 12:16
Takács Zsolt

Lavorgna hozzátette, hogy a 2 százalékos csökkenés a munkanélküliségi rátában július és augusztus között nagyon pozitív jel. A szakértő szerint az államadósság nagy részét a hat hetes gazdasági leállás okozta, amelynek következtében az adóbevételek is drasztikusan csökkentek.

Lavorgna szerint az elsődleges cél, hogy visszaállítsák a munkanélküliségi rátát a vírus előtti szintre

és fellendítsék a fizetések növekedésének ütemét, mivel korábban éves szinten 5 százalékkal növekedtek a bérek átlagosan. Ez a folyamat jó hatással lesz a gazdaság egészére a közgazdász szerint. 

Bruce WD Barren, az EMCO közgazdásza szerint a Kongresszusnak félre kell tennie a választási évre jellemző politikai lépéseket és a választók számára igazán fontos kérdésekkel kell foglalkozni.

(Borítókép: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik