Technológiai és elemzőközpontot csinált budapesti irodájából a Morgan Stanley, Budapestet valódi high-tech központnak tartják

2020. szeptember 22. 14:04

A Morgan Stanley budapesti irodája az elmúlt 14 évben a globális hálózat fontos technológiai és elemzőközpontjává vált; az idő bebizonyította, hogy kiváló döntés volt a központot Budapestre telepíteni – mondta Ruchika Sethi, a Morgan Stanley támogató központjainak globális vezetője, aki a közelmúltban meglátogatta a magyarországi központot, az MTI-nek adott interjújában.

2020. szeptember 22. 14:04
null

Hozzátette: amikor 2006-ban megnyitották a globális pénzügyi szolgáltató budapesti irodáját, az mindössze 30 embert foglalkoztató matematikai modellező központ volt. Azóta azonban nagyjából

kétezer kiváló szakembert foglalkoztató, fontos elemzőközpont lett.

A munkatársak fele az informatikai részlegnél dolgozik, azon belül is elsősorban infrastruktúra- és alkalmazásfejlesztéssel támogatja a Morgan Stanley globális tevékenységét – ismertette.

Az informatika területén Budapest kulcshelyszín a Morgan Stanley számára, de az irodának a pénzügyi- és kockázatelemzés, vagy a matematikai modellezési terén is fontos szerepe van.

A kockázatelemzés- és kezelés szintén jelentős súlyra tett szert az elmúlt évtizedben, Budapest már ezen a területen is fontos szereplő. A kockázatelemző csapat létszáma nyolc év alatt 30-ról 400 fölé emelkedett. Hangsúlyozta, hogy már Budapest is kínál olyan karrierlehetőségeket a pénzügyi szakembereknek, melyekkel valódi hatást tudnak gyakorolni egy globális pénzintézet mindennapi működésének különböző területeire.

Bár Budapesten jelenleg nem végeznek közvetlen pénzpiaci tevékenységeket, az iroda főszerepet játszik a cég életében, és folyamatosan vizsgálják a lehetőséget, hogy még több csapatot hozzanak itt létre.

Hosszú távon szeretnék elérni, hogy a város olyan pénzügyi centrum legyen, amely vonzza a tehetségeket a kapcsolódó szakterületeken

– mondta Ruchika Sethi.

Budapest legjelentősebb előnyei között megemlítette, hogy

a magyar főváros high-tech helyszín;

ideális időzónában helyezkedik el; a magyarországi felsőoktatás színvonala kiváló, különös tekintettel a természettudományos, informatikai, műszaki és matematikai területekre, így számos tehetséget találnak a városban.

A pénzügyi szektornak kihívást jelentett a COVID-19, ugyanakkor a technológiának köszönhetően továbbra is magas színvonalon tudták kiszolgálni ügyfeleiket. A járvány első hullámának tetőpontján munkatársaik 95 százaléka világszerte otthonról dolgozott.

Közölte: 2020-ban is folytatták a munkaerő-felvételt, és továbbra is „vadásznak” a tehetségekre. Kitért arra is, hogy eltökéltek a nők arányának további növelésében a cég minden részlegén. Beszámolt arról is, hogy a budapesti iroda számos családbarát intézkedéssel is igyekszik elősegíteni a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtését.

Sok éve kiemelten figyelnek a fogyatékosággal élő munkatársak támogatására és integrációjára – fűzte hozzá. A Morgan Stanley több programmal is megszólítja a magyarországi roma közösséget: roma fiatalokat mentorálnak, pénzbeli támogatást biztosítanak a roma integráción munkálkodó partnerintézményeiknek – ismertette a Morgan Stanley támogató központjainak globális vezetője.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Herrence_Till
2020. szeptember 26. 15:18
És az ázsiaiakkal mi lesz? Őket meg az út szélén hagynád? Soha senki nem gondol szegényekre!
Zsíros Teri önkormányzati gépelő
2020. szeptember 26. 15:18
El kéne kezdeni támadni őket, fogadjunk, hogy nincs meg a négerkvótájuk. Rohadt rasszisták. Asziszik pár cigánnyal ki lehet szúrni a szemünket? Hát nem. Tessék feltölteni az erkölcsileg és történelmi szempontból kötelező afroamerikai kvótát, vagy nem kérünk az ilyen xenofób kirekesztésből. Black lives matter!
Karbantartó9
2020. szeptember 26. 15:18
Akkar már csak a szivárványos, mingránsbefogadó politikai tevékenységeiket kellene abbahagyni, na meg azt, hogy kötelező kvóták szerint alkalmazzák az alkalmazottakat, nem a tehetség, hanem a bőrszín, nem, szexuális beállítottság szerint. Hoppá, ezek így milyen nácis jelzők...nem véletlen! Ezek a liberálnácik.
nempolitizálok
2020. szeptember 26. 15:17
Itt nem sok libsi lehet. Ide tudni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik