Kissé emelkedett az építőipari termelés az euróövezetben

2020. szeptember 17. 13:52
Júliusban az előző havihoz képest emelkedett kissé, de így is már sorban a hatodik hónapja maradt el az egy évvel korábbitól az euróövezet építőipari termelése – jelentette csütörtökön az Eurostat.

Júliusban az előző havihoz képest szezonális kiigazítással 0,2 százalékkal nőtt az építőipar termelése az euróövezetben a júniusi 5,1 százalékos havi növekedés után. Az egy évvel korábbitól 3,8 százalékkal maradt el.

Az Európai Unió 27 tagállamában szezonális kiigazítással 0,1 százalékkal csökkent az építőipar termelése júliusban az előző havihoz képest. Júniusban 3,8 százalékos volt a termelés havi növekedése. Az egy évvel korábbitól az Európai Unióban 3,9 százalékkal maradt el az építőipar termelése júliusban.

Az előző havihoz képest Szlovéniában nőtt a legnagyobb mértékben az építőipari termelés júliusban, 12,2 százalékkal. Franciaországban 5,0 százalékos, Romániában 4,3 százalékos volt a havi növekedés.

A legnagyobb havi csökkenést Németországban regisztrálták

júliusban, 4,3 százalékosat. Lengyelországban 3,5 százalékkal, Svédországban 1,7 százalékkal csökkent az építőipar termelése júliusban az előző havihoz képest.

Éves összevetésben Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben júliusban az építőipari termelés, 21,0 százalékkal. Szlovákiában 15,4 százalékos, Lengyelországban 11,0 százalékos volt az éves csökkenés.

Romániában nőtt a legnagyobb mértékben az egy évvel korábbihoz képest az építőipari termelés júliusban, 12,2 százalékkal. Finnországban 2,5 százalékos volt az éves növekedés.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés