Több mint egymilliárd forint befektetéshez jutott a 3D-nyomtatókat Amerikába exportáló magyar CraftUnique

2020. szeptember 14. 10:38
Több mint 1 milliárd forintot fektetett be Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a MIELL Quality Kft. a 3D-nyomtatással foglalkozó CraftUnique Kft.-be.

A CraftUnique Kft. hétfői közleménye szerint a tőke nagyobb részét, 781 millió forintot az MKB Pénzügyi Csoporthoz tartozó Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Kft. biztosította. A befektetői döntés többek között annak köszönhető, hogy a CraftUnique növekedési kilátásai a nemzetközi piacon is jelentősek, írták.

Lezárult az a több lépcsős tőkeemelés is, amelynek részeként a MIELL Quality Kft. 300 millió forinttal emelte a vállalat tőkéjét. A befektető autógyártókat és autóipari beszállítókat támogat, és úgy látja, hogy az iparág számára nagy lehetőségeket tartogat a 3D-nyomtatás.

A közlemény hangsúlyozta, hogy a CraftUnique történetében ekkora tőkebevonás még nem történt. A vállalat fejlődéséhez hozzájárult, hogy sok iparággal ellentétben a 3D-nyomtatásnak kedveztek az idei változások, a technológia előnyeit egyre több gyártó ismeri föl. Ezek közül a közlemény kiemelte, hogy a beszállítói láncok lerövidíthetők 3D-nyomtatókkal, hiszen egyre több terméket tudnak rövid idő alatt helyben előállítani.

A 2014-ben alakult, Budapesti központú CraftUnique Kft. Magyarországon gyárt, de az Egyesült Állomokban és Kanadában is nyitott irodát, emellett világszerte 45 viszonteladóval működik együtt, akikkel már több mint 10 ezer 3D nyomtatót értékesített. Árbevétele 2018-ban meghaladta az 500 millió forintot, 2019-ben pedig a 600 millió forintot.

(MTI)

| 3D

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában