Csaknem lenullázta a vírus a kanadai bevándorlást, a gazdaság is leállhat

2020. szeptember 8. 11:06

Bakajannisz Péter
A Kanadába irányuló bevándorlás közel kétharmadával zuhant a második negyedévben, mivel korlátozások voltak hatályban, ami a Bloomberg szerint az egész gazdaságra negatív hatással lesz.

A lap kiemeli, hogy Kanada mindösszesen 34260 állandó lakost fogadott be áprilistól júniusig a legfrissebb kormányzati adatok szerint, ami jóval kevesebb az előző év azonos időszakában érkező 94275 bevándorlóhoz képest. Összességében 64 százalékos csökkenésről számolt be a hatóság.

A Bloomberg szerint az elmúlt évek magas szintű bevándorlása kulcsfontosságú eleme a kormány stratégiájának. A kormány célja a munkaerő növelése és az elöregedő társadalom „frissítése”. A bevándorlás által vezérelt népességnövekedés különösképpen az építőipart húzta, de önmagában munkaerőpiacra is nagymértékben hatott, amely kritikus egy olyan gazdaságban, amely

gyengélkedő exporttól és üzleti beruházásoktól szenved,

írja a portál.

Jelenleg Kanada fogadja a legtöbb letelepedési kérelmet, de a világjárvány lelassította az adminisztratív folyamatokat, miközben a kormány kijelentette, hogy elsőbbséget élveznek az országba visszatérő kanadaiak, a veszélyeztetett csoportok és a kritikus szolgáltatásokat nyújtó vagy támogató személyek.

Az év első hat hónapjában így a kormány mindössze 103420 bevándorlót engedett be az országba. A Bloomberg szerint ilyen ütemben elmaradhat az év elején kitűzött kormányzati céloktól a bevándorlás szintje, ugyanis Marco Mendicino bevándorlási miniszter márciusban kijelentette, hogy 2020 végére 341000 bevándorlót terveznek befogadni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés