A vártnál gyengébben teljesített a német ipar júliusban, de a német kormány optimista

2020. szeptember 07. 09:42

Elemzők által vártnál is jóval nagyobb mértékben lassult az ipar teljesítmény-növekedése Németországban júliusban.

2020. szeptember 07. 09:42
null

A német statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn azt közölte, hogy a szezonális, naptárhatással kiigazított előzetes adatok szerint júliusban 1,2 százalékkal bővült az ipari termelés az előző hónaphoz képest. Elemzők nagyobb, 4,7 százalékos növekedésre számítottak a júniusi 9,3 százalékos bővülést követően.

Éves összevetésben naptárhatással kiigazítva 10 százalékkal esett vissza az ipari termelés júliusban. Júniusban 19,5 százalékos volt az éves csökkenés, de áprilisban még ennél is nagyobb volt a visszaesés, 25 százalékos zuhanást regisztráltak a koronavírus-járvány hatására, ami az adatok közlésének kezdete, 1991 januárja óta a legrosszabb érték.

Az energiatermelést és az építőipart nem számítva júniushoz képest 2,8 százalékkal nőtt a júliusi ipari termelés a legnagyobb európai gazdaságban. Az energiatermelés 0,6 százalékkal, az építőipari termelés pedig 4,3 százalékkal csökkent havi összehasonlításban.

A német kormány arra számít, hogy a gazdaság V-alakú pályát fut be.

A múlt héten ismertetett legfrissebb hivatalos előrejelzés szerint a hazai össztermék (GDP) a korábban valószínűsített 6,3 százalék helyett 5,8 százalékkal csökkenhet az idén, jövőre a korábban vártnál kisebb, 5,2 százalékos helyett 4,4 százalékos növekedés következhet.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik