Nem hagyja el a szerencse a Szerencsejáték Zrt.-t

2020. szeptember 2. 18:05
A koronavírus hatásai ellenére is magasabb lehet a tavalyinál a Szerencsejáték Zrt. idei árbevétele, mondta a társaság keddi sajtótájékoztatóján Budapesten Czepek Gábor vezérigazgató

A járvány a tavaszi hónapokban megnehezítette a cég gazdálkodását, hiszen a sportrendezvények elmaradásával a fogadási bevételek is visszaestek. Voltak olyan hetek, amikor 40 százalékkal esett vissza a forgalom. A júniusi elmaradás ugyanakkor már csak 9 százalékos volt, ezt követően pedig a tervezetthez képest többletet értek el, ismertette. Czepek Gábor hozzátette, hogy a bevételi eredmények az első három hónapban is meghaladták a várakozásokat.

A Szerencsejáték Zrt., mint fogalmazott, hamar túljutott a legnehezebb időszakon, de ehhez gyors és hatékony változtatásokat kellett bevezetnie. Döntöttek arról, hogy bővítik a játékok online elérhetőségét, és új játékfejlesztéseket vezetnek be, amellyel a digitalizáció, és a fiatalabb közönség felé nyitnak. E-sportokra már most lehet fogadni, míg az online sorsjegy ősszel, a virtuális sportjátékfogadás pedig várhatóan 2021 elején jelenhet meg a kínálatban, közölte a vezérigazgató.

Czepek Gábor kiemelte a hálózatvédelmi akcióterv eredményeit is. A Szerencsejáték Zrt. 5 milliárd forintot biztosított az értékesítési pontok fejlesztésére, amelyből az arculati elemek korszerűsítése mellett többek között wifivel, és bankkártyás fizetési eszközzel szerelték föl a partnereket. A cég az alvállalkozóin keresztül több tízezer ember megélhetését biztosítja, ezért a bevételi céljait nem adhatja föl, költségcsökkentés helyett korszerűsítéssel kell válaszolnia a kihívásokra, indokolta a bevezetett újításokat a vezérigazgató.  

A Szerencsejáték Zrt. tisztán állami tulajdonú társaság, tulajdonosi jogait 2018 augusztusa óta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter gyakorolja. Nettó árbevétele 2017-ben több mint 436 milliárd forint, 2018-ban csaknem 491 milliárd forint volt, miközben az adózott eredmény 18,75 milliárd forintról 21,56 milliárd forintra nőtt. A tavalyi beszámoló még nem jelent meg a nyilvános cégadatok között, de már novemberben közölték, hogy a 2019-es nyereség meghaladhatja a 25 milliárd forintot, 530 milliárd forint feletti árbevétel mellett.    

(MTI, fotó: MTI/Máthé Zoltán)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem hagyja el a szerencse a Szerencsejáték Zrt.-t

Nem bukott ki a lottósorsoló-szoftver?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában