Már nem csak a fertőzöttséget figyelik a világban a robotzsaruk

2020. augusztus 31. 11:49
Legújabban a michigani Flint város repterén vezették be az új technológiát.

Az olasz KeyBiz vállalat Smart Helmetnek nevezett sisakját viselik a Bishop Nemzetközi Repülőtér rendőrei.

A sisak segítségével nagyjából hat méterről meg lehet állapítani az emberek testhőmérsékletét.

A technológia ettől még nem lenne érdekes, de a sisak kamerája arcfelismeréssel és rendőrségi adatbázisokkal összekapcsolva automatikusan felismeri a tömegben azt is, ha körözött személy kerül a rendőr szeme elé. A legkülönbözőbb körözési, terror- és repülési tilalmi listákon szereplő embereket a sisakot viselő „robotzsaru” azonnal kiszűrheti a tömegből.

A rendszámok vagy a büntetett előélet apró részletei sem maradhatnak titokban a mesterséges intelligenciát viselő rendőr előtt.

Úgy tűnik, a járványhelyzet teljesen új megoldásokat hoz el – a nyugati liberális demokráciák önként veszik át a kelet-ázsiai megfigyelő kapitalizmusok megoldásait a váratlan sokk hatására. Az egészség és a biztonság nevében teljesen átalakulnak a társadalom normái, szokásai és gyakorlatai a jövőben. A robotzsaruk ugyanis minden adatot azonnal tudnak – bárkiről.

A flinti reptér lesz az első az Egyesült Államokban, ahol bevezetik a világszerte alkalmazott technológiát, amelynek erénye, hogy a „mindentudó” felokosított (robot)rendőr teljesen szabadon sétálhat a reptéren a tömegben, úgy ellenőrizve nagy tömegeket, hogy egyetlen kérdést sem kell feltennie.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés