Egyre több amerikai költözik ki a zsúfolt belvárosból a nyugodtabb elővárosba

2020. augusztus 28. 10:43

Júliusban már a harmadik egymást követő hónapban nőtt a folyamatban lévő használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban havi összevetésben.

2020. augusztus 28. 10:43
null

Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) csütörtökön azt közölte, hogy az aláírt szerződések számára alapozott index értéke 5,9 százalékkal, 122,1 pontra emelkedett.

Elemzők szerényebb, 3 százalékos növekedésre számítottak júliusra.

Tavaly júliushoz képest 15,5 százalékkal emelkedett a mutató.

A NAR statisztikája a folyamatban levő lakásértékesítésekről a használt lakásokra kötött adásvételi szerződések számán alapul, a tényleges adásvétel általában egy-két hónappal követi a szerződéskötést.

A júliusi növekedéshez egyebek között olyan tényezők járultak hozzá, mint a rekordalacsony jelzálogkamatok, valamint a belvárosban élők egy részének a „kivándorlása” a kevésbé zsúfolt elővárosokba, miután számos cég engedélyezte az otthonról történő munkát.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik