Iparkodott az ipari termelés júliusban az Egyesült Államokban

2020. augusztus 17. 10:29

Júliusban a várakozásoknak megfelelő mértékben nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban, a járműgyártás felfutásának köszönhetően azonban a feldolgozóipari termelés növekedésének a mértéke meghaladta a várakozásokat a Federal Reserve (Fed) pénteki közleménye alapján.

2020. augusztus 17. 10:29
null

Az ipari termelés a piaci várakozásoknak megfelelően 3,0 százalékkal nőtt júliusban az előző havihoz képest a júniusi 5,7 százalékos havi növekedés után. Az ipari termelés azonban még így is 8,4 százalékkal marad el a koronavírus-krízis előttitől.

Az ipari termelésen belül a feldolgozóipari termelés a várt 3,0 százaléknál nagyobb mértékben, 3,4 százalékkal nőtt júliusban a júniusi 7,4 százalék után. A legnagyobb mértékben, 28,3 százalékkal a gépjárművek és alkatrészek gyártása bővült. Enélkül a feldolgozóipari termelés 1,6 százalékkal emelkedett. A bányaipari termelés öt egymást követő havi csökkenés után 0,8 százalékkal nőtt júliusban.

Januárban 0,1 százalékkal csökkent havi bázison az ipari termelés, februárban pedig 0,1 százalékkal emelkedett. Márciusban 4,3 százalékos havi csökkenés következett be, amit áprilisban 12,8 százalékos zuhanás követett. Májusban már 0,9 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest az ipari termelés az Egyesült Államokban.

(MTI, fotó: MTI/EPA/Tannen Maury)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik