Utalják már a szobánként egymilliós támogatást a kis szállásadóknak

2020. augusztus 06. 10:52

Kedden kezdődtek a Kisfaludy2030 program utalásai, és a hónap végéig minden jogosult megkapja a fejlesztési támogatást, közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

2020. augusztus 06. 10:52
null

A 16 ezer jelentkező közül 14 ezren jogosultak támogatásra. A pályázathoz hasonlóan az elszámolás is egyszerűsített lesz, de tájékoztató videó is segíti az érintetteket, írták.

A május 25-én meghirdetett Kisfaludy2030 szobánként 1 millió forintos fejlesztési támogatást biztosít a legfeljebb 8 szobás szálláshelyek tulajdonosainak. A fejlesztéseket 2020 végéig kell befejezniük.

A közlemény minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztésének nevezi a 2017-ben kezdődött Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukciót, amelynek a Kisfaludy2030 is része. A belföldi szálláshelyek korszerűsítése, és az új szálláslehetőségek megteremtése után minőségi kínálat várja majd az utazókat. A pályázatok olyan szálláshelyeknek is biztosítanak támogatást, amelyek korábban nem juthattak fejlesztési forráshoz, tették hozzá.

(MTI)

MTI/Kiss Gábor

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugatiszél
2020. augusztus 17. 18:29
"Ugyanannyiba kerül a világhírű, 5 csillagos álomhotel, a Marina Bay Sands 2 éjszakára, mint egy 4 csillagos Hotel Tapolcán. És nem, nem a szingapúri szálloda akciózik, hanem a magyar árak szálltak el nagyon durván.... ui.: Kollégák be vannak jelentve rendesen? Tuti? Mindenki teljes munkaidőre? Tisztességes bért kapnak? Csak mert az én szállodás barátaimat első héten rúgták ki, és nulla felelősségvállalást tapasztaltak...." https://www.facebook.com/spabook/posts/2641651446094321?__tn__=K-R
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik