Rázúdult a munka a német feldolgozóiparra

2020. augusztus 6. 9:44
Júniusban elsősorban a belföldi megrendeléseknek köszönhetően a vártnál lényegesen nagyobb mértékben nőttek a feldolgozóipari megrendelések Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki közleménye alapján.

Júniusban az előző havihoz képest ár, szezonális és naptári kiigazítással 27,9 százalékkal nőttek a feldolgozóipar megrendelései a májusi 10,4 százalékos havi növekedés után.

Áprilisban még 26,1 százalékkal estek vissza a megrendelések az előző havihoz képest a járványvédelmi korlátozásokkal együtt járó leállások következtében.

Elemzők az ipari megrendelések ténylegesnél jóval kisebb mértékű, 10,1 százalékos növekedését várták júniusra.

A belföldi megrendelések 35,3 százalékkal emelkedtek júniusban az előző havihoz képest, a külföldi megrendelések pedig 22,0 százalékkal. A külföldi megrendeléseken belül az euróövezeti megrendelések 22,3 százalékkal nőttek, az euróövezeten kívülről pedig 21,7 százalékkal.

Az egy évvel korábbihoz képest ár és naptári kiigazítással 11,3 százalékkal maradt el a feldolgozóipari megrendelések értéke júniusban a májusi 29,3 százalékos elmaradás után.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés