Növelte árbevételét és munkavállalói számát tavaly a győri, autóipari Leadec Kft.

2020. július 22. 09:50

Tizennégy százalékkal 8,7 milliárd forintra növelte árbevételét tavaly a győri székhelyű, autóipari Leadec Kft., amely munkavállalóinak számát húsz százalékkal bővítette a Makláron hatodikként megnyitott telephelyével – közölte a stuttgarti központú Leadec csoporthoz tartozó magyarországi vállalat kedden az MTI-vel.

2020. július 22. 09:50
null

Az autóipari vállalatok elektromos rendszereinek kivitelezésével, karbantartásával és az üzemeken belüli logisztikai szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat nyeresége a nyilvános céginformációs adatok szerint elérte a 102 millió forintot. Tavaly 48 millió forint vesztesége volt.

A tájékoztatás idézi Dákai Ferenc ügyvezető igazgatót, aki szerint a tavalyi teljesítményben szerepet játszottak azok a technológiai és informatikai beruházások, amelyeket a társaság 2018-ban hajtott végre. A cégvezető idénre is a 2019-hez hasonló árbevételt prognosztizál.

Kitért arra, hogy a koronavírus-járvány a Leadec Kft.-t is erőteljesen érintette:

a vállalat létszámának mintegy harmada állásidőre kényszerült,

tíz százaléka otthonról vagy otthoni készültségben dolgozott. Munkavállalói megtartása érdekében a cég munkahelyvédelmi pályázatokon vett részt, amelyeken eddig 45 millió forint támogatást kapott.

A járvány kedvezőtlen hatásai ellenére a Leadec csoport Győrben megkezdte szolgáltató központjának létrehozását, amelyhez állami támogatás igénybevételét tervezik. Az előkészítés elkezdődött, negyven munkavállaló online már felkészült feladatára és megkezdték az első nemzetközi megbízások teljesítését. A szolgáltató központban dolgozók létszáma a további ütemekben közel nyolcvanra növekszik.

A cég honlapja szerint a vállalat Magyarországon több mint 730 embert foglalkoztat.

Győr és Maklár mellett Kecskeméten, Szentgotthárdon, Szombathelyen és Miskolcon rendelkezik telephellyel.

A stuttgarti központú Leadec csoport tavaly 900 millió euró (316,5 milliárd forint) árbevételt ért el, világszerte csaknem húszezer embert foglalkoztat több mint háromszáz telephelyükön.

A csoport globális szolgáltatásai az autóipari vállalatoknál kiterjednek a mérnöki, az installációs, a karbantartási és támogatási szolgáltatásokra, valamint a helyileg igényelt feladatok ellátására.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik