Nőtt a félvezetők globális eladása májusban

2020. július 08. 09:39

Májusban nőtt a félvezetők globális eladása éves és havi összevetésben, áll a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA) honlapján.

2020. július 08. 09:39
null

Májusban 34,97 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 5,8 százalék növekedés éves és 1,5 százalék bővülés havi szinten.  

A félvezetők májusi eladása éves összevetésben Európában 12,9 százalékkal zuhant, miközben Észak- és Dél-Amerikában 25,5 százalékkal, Kínában 4,9 százalékkal, Japánban 1,5 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 2,5 százalékkal nőtt.

Havi összevetésben a májusi eladások Észak- és Dél-Amerikában 1,9 százalékkal nőttek, Kínában 5,8 százalékkal bővültek, Japánban pedig 2,8 százalékkal emelkedtek, Európában ugyanakkor 6,5 százalékkal estek, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 1,7 százalékkal mérséklődtek.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik