A vártnál kevésbé nőtt a német ipar termelése májusban

2020. július 07. 09:26

Elemzők által vártnál kevésbé nőtt az ipar teljesítménye Németországban májusban.

2020. július 07. 09:26
null

A német statisztikai hivatal (Destatis) kedden azt közölte, hogy a szezonális, naptár- és árhatással kiigazított előzetes adatok szerint májusban 7,8 százalékkal bővült az ipari termelés az előző hónaphoz képest.

Elemzők nagyobb, 10 százalékos növekedésre számítottak

az áprilisi 17,5 százalékos esést követően.

Éves összevetésben ár- és naptárhatással kiigazítva 19,3 százalékkal esett vissza az ipari termelés májusban. Áprilisban ennél is nagyobb, 25 százalékos zuhanást regisztráltak, ami az adatok közlésének kezdete, 1991 januárja óta a legrosszabb érték.

Az energiatermelést és az építőipart nem számítva áprilishoz képest 10,3 százalékkal nőtt az ipari termelés a legnagyobb európai gazdaságban. Az energiatermelés 1,7 százalékkal, az építőipari termelés pedig 0,5 százalékkal bővült havi összehasonlításban.

A szövetségi kormány előrejelzése szerint

Németország hazai összterméke 6,3 százalékkal csökkenhet az idén,

ez a legnagyobb visszaesés a második világháború utáni német történelemben. Jövőre viszont már 5,2 százalékos növekedés következhet, és a legnagyobb európai gazdaság 2022 elejére elérheti a járvány előtti szintet.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik