A legjobban védekező európai országok között van Magyarország

2020. július 7. 18:08

Takács Zsolt
Magyarország a védekezés szempontjából a legjobban teljesítő európai országok közé tartozik, de a járvány világszinten most terjed a leggyorsabban – emeli ki Facebook oldalán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Mint György László írja,

a világban továbbra is gyorsul a koronavírus-fertőzés terjedése.

Az államtitkár arra hívja fel a figyelmet, hogy az első 1 millió esetet 100 nap alatt regisztrálták, addig mindössze 5 nap alatt 10 millióról 11 millióra nőtt a regisztrált esetek száma a világban.

A növekedés elsősorban az amerikai kontinensen regisztrált esetszámok növekedéséből következik, de Európában az Egyesült Királyságban, Svédországban, Románia déli és keleti részén, valamint Oroszországban, Montenegróban, Észak-Macedóniában és Moldovában regisztrálták a legtöbb esetet 100 000 lakosra vetítve az elmúlt héten.

Az esetszámok az előző héthez képest ugyanakkor az Egyesült Királyság mellett például Szlovéniában, Montenegróban és a környező országok egyes régióiban nőttek a leggyorsabb ütemben – írta György László.

Hozzátette, egyes balkáni országokban (Montenegró, Szerbia, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Moldova) országosan, más régiós partnereinknél (Albánia, Románia, Horvátország, Bulgária, Csehország) regionálisan magas a COVID-19-terjedés kockázata.

Magyarország a védekezés szempontjából a legjobban teljesítő európai országok közé tartozik

 – emeli ki az államtitkár.

Hasonlóan kedvező a helyzet Lengyelországban és Szlovákiában is, ahol a járványügyi kockázat alacsony maradt az elmúlt héten.

György László kiemeli: Fontos, hogy pánik helyett tisztán lássunk és tegyük meg, ami megtehető. Ehhez szükséges ismerni a tényeket, tisztában lenni a vírus terjedésével, és felelősen dönteni például arról, hogy az idei nyáron ki milyen utazási célpontot választ magának.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés