Újít az Electrolux Jászberényben, magas hozzáadott értékű terméket éri meg Magyarországon termelni

2020. július 02. 00:45

Befejezte a szabadonálló felülfagyasztó hűtőgépek gyártását az Electrolux Jászberényben az eredeti terveknek megfelelően június 30-án, a termékcsoport gyártása külső partner bevonásával folytatódik – közölte az Electrolux vállalati kommunikációja szerdán közleményben.

2020. július 02. 00:45
null

A tájékoztatás szerint a termelés leállása az Electrolux tavaly bejelentett üzleti átalakulásának és az új vállalati stratégiának a része.

A magyar vállalat a jövőben a felsőkategóriás termékcsoport gyártására összpontosít.

A közlemény idézi Gönczy Sándort, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatóját, az Electrolux európai alelnökét, aki elmondta: az érintett üzemben kétszáz ember dolgozott, az átszervezésben érintett munkatársak tíz ember kivételével a jászberényi hűtőszekrénygyár másik üzemében dolgoznak majd tovább. A beépített hűtők gyártását nem érinti az átszervezés, azokat továbbra is Jászberényben készíti az Electrolux.

A korábbi tervekkel összhangban a vállalat szintén Jászberényben működő porszívógyárában a termelés 2020. augusztusig tart, az átszervezési folyamat 2021. január 31-én zárul le.

Az Electrolux, AEG és Frigidaire márka évente több mint 60 millió háztartási készüléket értékesít a világ több mint 120 országában. Az Electrolux csoport forgalma 2019-ben 119 milliárd svéd korona volt, az alkalmazottak száma 49 ezer.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2020. július 10. 18:39
Amikor az Electrolux bagóért megvette a Lehelt, kirúgta az összes fejlesztőmérnököt, leállította a nemzetközileg is eredményes termékek gyártását, átállította a gyárat a saját termékeire. Azokról azt hittük akkor, hogy a csúcsszínvonalat képviselik, azóta megtanultuk, hogy a nemzetközi alsó középkategória. Én messze kerülöm az Electrolux termékeket. A régi Lehel pedig még mindig jár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik