Békés megyében több mint 5500 munkahelyet mentett meg a gazdaságvédelmi akcióterv

2020. július 02. 18:05

Békés megyében 844 millió forintból 5512 ember munkahelyét sikerült megmenteni a gazdaságvédelmi akciótervvel – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Békéscsabán, ahol a Körös Autócentrumban átadta a bértámogatási okiratot.

2020. július 02. 18:05
null

György László elmondta,

országosan 188 ezer munkahelyet védett meg a kormány

31 milliárd forintnyi támogatással.

Emlékeztetett, a gazdaságvédelmi akcióterv 3+1 célja, hogy arányos legyen, azaz annyit költsenek, mint amennyi a munkahelyek megvédéséhez kell.; munka- és tudás alapú legyen; a tudást őrizzék meg Magyarországon, és hogy időben, minden vállalkozásnak segítséget tudjanak nyújtani.

Az államtitkár elmondta, 95 százalékban mikro-, kis- és középvállalkozások vették igénybe a programot. Hozzátette: ingyenes, nyolchetes informatikai tanfolyamukhoz a veszélyhelyzet alatt 62 ezren csatlakoztak.

György László szólt arról is, hogy 10 év alatt 850 ezernél több munkahely jött létre, ennek köszönhetően Magyarország az uniós átlagnál jobban vészeli át a koronavírus-járványt, mert rendelkezik tartalékokkal.

Tóth Péter, a Körös Autócentrum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezetője elmondta, statisztikai állományi létszámuk 42, 35 dolgozójuk után igényelték a munkahelyvédelmi bértámogatást 11,7 millió forint értékben, ugyanis a koronavírus-járvány alatt

drasztikusan lecsökkent a forgalmuk, veszélybe került a működőképességük.

Az Opel, Honda, Mazda, Kia, Isuzu autók értékesítésével és szervízelésével foglalkozó vállalkozást 26 éve alapították, árbevételük tavaly 3,8 milliárd forint volt – közölte Tóth Péter.

Békés megyében a munkavállalói bértámogatási kérelmek legnagyobb számban a feldolgozóipar (több mint 60 százalék), a kereskedelem, gépjárműjavítás (közel 20 százalék); az információ, kommunikáció; valamint a szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás ágazatokból érkezett - derül ki a Békés Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának összeállításából.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2020. október 22. 02:09
Ezért kell a Fideszre szavazni!
BossN
2020. október 22. 02:09
Bezzeg ti, az országkifosztó és inkompetens ellenzék, a Soros örökkölcsönt toljátok.
puszika
2020. július 06. 21:16
Majd ha jönnek a turisták visszaveszi őket. Vagy bezárja a szállodáit? Látod mekkora ökör vagy !!!
puszika
2020. július 06. 21:14
Azt tőle kérdezd kisfiam!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik