Egy újabb járványhullám esetén sem állítja le gazdaságát többé Amerika

2020. június 12. 10:18
Nem állítjuk le az amerikai gazdaságot a koronavírus-járvány esetleges újabb hulláma esetén, jelentette ki Steve Mnuchin pénzügyminiszter csütörtökön.

„Megtanultuk, hogy ha lezárjuk a gazdaságot, akkor azzal még több kárt okozunk, s nemcsak gazdasági károkról van szó, hanem mindenről, ami ezzel összefügg, akár egészségügyiekről is” – fogalmazott Mnuchin a CNBC televízióban.

A miniszter kifejtette, hogy rengeteg kórházi kapacitás áll rendelkezésre a járvány esetleges újabb fellángolása esetére. Hozzátette, nagy előrehaladás történt a vírustesztelésekben is.

Mnuchin a hét elején már jelezte, hogy a kormányzat támogat egy újabb gazdaságélénkítő csomagot. Csütörtökön azt mondta: a korábbi csomagokból eddig 1,6 ezer milliárd dollárt pumpáltak a gazdaságba, és további ezermilliárd a jövő hónapban kerül a gazdaság vérkeringésébe. „Felkészültünk rá, hogy visszatérjünk a kongresszusba és ismét pénzt kérjünk az amerikai dolgozók megsegítésére” – hangsúlyozta.

Közben az Egyesült Államok több tagállamának kormányzója is amellett tett hitet, hogy a járvány esetleges újabb hulláma esetén sem állítják le államuk gazdaságát.

Texasban, ahol az elmúlt két hétben ismét megnövekedett a diagnosztizált vírusfertőzések száma, Greg Abbott republikánus kormányzó bejelentette, hogy e hét végéig minden üzletet újranyithatnak. Asa Hutchinson, Arkansas állam szintén republikánus kormányzója szerdán közölte, hogy az államban, a terveknek megfelelően, a jövő hét végéig újraindul a gazdaság. Észak-Karolinában, ahol az elmúlt két hétben az Egyesült Államokban a legnagyobb számú újabb fertőzést regisztrálták, a demokrata párti kormányzó, Roy Cooper úgy fogalmazott: újabb leállításra csak végszükség esetén kerülhet sor. Egyedül Utah államban álltak le a gazdasági újraindítás második szakaszának megkezdésével.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A pénz a fontosabb, nem az ember. Ti háborúkat is gazdasági érdekből indítotok?

elképesztő, hogy még mindig nem értitek...elképesztő...

Kezdjük egy alap dolognál. Magyarországon minden töltőceruzát rotringnak hívunk. A kínai gagyi szirszart is, ha nyomkodásra hegy jön ki belőle. Ugyanígy a köznyelvben az influenza a szó minden szirszar légúti betegségre. Köhögsz egy hétig, folyik az orrod, és még lázad is van: már közlöd is, hogy influenzád van. (ban a fenét) A kedvencem, amikor télen hiányzik a fél osztály, mert beütött valami légúti kórság, de a híradóba még indig nem mondják be, hogy influenza járvány van, és hőbörög Bözsi nénitől az okos anyukákig mindenki, hogy mi az, hogy nincs járvány?! Az influenza egy nagyon komoly betegség. Amikor tényleg járvány van, a kórházakban is látogatási tilalom van. És mindenki volt már influenzajárvány idején orvosi rendelőben. Na ott van az egészségügy teljesítőképességének a határa. Erre van méretezve. Világszerte. Egyidejűleg ugyanennek a kétszeresét nem bírta volna el egy eü rendszer sem. Az eü rendszerek fontos részét képezik a társadalomnak. Nem omolhatnak össze. Mert ha összeomlik nem lehet egy rendelettel újraindítani. Mi a tökömet nem lehet ezen érteni?!
Senkit sem érdekelt (sajnos...) a 80+ éves Bözsi néni. Az eü rendszerét védte mindenki. Mert egyszerre 2 "influenza" járványt nem bírt volna ki. Reméljük, hogy az őszre felkészültünk és nem kellenek már majd llyen intézkedések

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés