Ott segített a törlesztési moratórium, ahol a legjobban kell

2020. június 8. 11:28
A legnagyobb valószínűséggel a mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint az alacsony keresetűek, kisebb hitelösszeget felvevők éltek nagyobb arányban a hiteltörlesztési moratórium lehetőségével, ami azt jelenti, hogy épp azokat segítette ez az intézkedés, akiknek a legnagyobb szükségük van erre a megoldásra, mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke pénteken, az M1 aktuális csatornán.

Az alelnök kifejtette: a kormány nagyon gyorsan és nagyon jól reagált egy nem várt eseményre a Magyar Nemzeti Bank (MNB), valamint más szereplők által is ajánlott hiteltörlesztési moratórium bevezetésével.

Az első statisztikák szerint a lakosság kétharmada és a vállalkozások négyötöde vette igénybe a hiteltörlesztési moratóriumot, ami az állomány 55 százalékát érinti. Ez azt jelenti, hogy nem kell a tartalékokat felélni, nem biztos, hogy elbocsátanak munkavállalókat, nagyobb esély van arra, hogy ezt az átmeneti időszakot átvészelje a teljes gazdaság, a vállalkozások, és újult erővel, nagy lendülettel induljanak neki a következő szakasznak – mondta.

Beszélt arról is, hogy várhatóan januártól indul élesben a minősített fogyasztóbarát termékcsalád harmadik eleme, a minősített fogyasztóbarát személyi hitel, a bankok akkortól pályázhatnak a minősítésre. Eddig két minősített terméket vezettek be, a minősített fogyasztóbarát lakáshitelt és a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítást.

(MTI, fotó: MTI/Sóki Tamás)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyaroknak 15.000.000 ft-os megtakarításuk van.
Átlagosan persze.
Úgyhogy pár évet kíhúzunk akár teljes leállás mellett is.
Átlagosan persze.
Hallod, lölő!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés