Vannak még elemzők, akik pontos előrejelzést adnak

2020. május 26. 10:56
A legpontosabb előrejelzéseket készítő elemzőket díjazta a FocusEconomics elemző cég 2020-ban, országonként hat kategóriában és az összesített eredmény alapján; Nyeste Orsolya, az Erste Bank Hungary Zrt. vezető makrogazdasági elemzője két kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

A FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2020 megmérettetésén az idén 89 országban díjaztak előrejelzéseket, hat vizsgált kategóriában és az összesített eredmény alapján.

Az elemző cég a világ több mint 130 országára vonatkozó gazdasági becsléseket gyűjti, összesíti és elemzi. A társaság több mint 350 intézmény 1200 elemzőjétől az elmúlt 22 hónapban, 2018. január és 2019. október között megjelent előrejelzések precizitását hasonlította össze országonként több kategóriában, mint például a bruttó hazai termék (GDP) vagy a jegybanki alapkamat. A FocusEconomics emellett országonként összetettben is kihirdetett egy-egy győztest: ezek a szakemberek összességében a legpontosabb előrejelzéseket adták az adott állam vizsgált mutatóinak várható alakulásáról.

A magyarországi makrogazdasági jelzőszámok esetében az összesített és a kamat kategóriában is Nyeste Orsolya, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője végzett az élen – tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t közleményben.

A magyar GDP-re a legpontosabb előrejelzést a Kopint-Tárki Zrt. kutatói adták a FocusEconomics szerint: Palócz Éva, és Matheika Zoltán végeztek az első helyen.

Az infláció kategória győztese a Fitch Solutions kutatói csapata lett Magyarországon, az árfolyam kategóriában pedig a Barclays Capital végzett az élen. A magyar fiskális egyensúly kategória első helyezettje Gárgyán Eszter lett a Citigroup Global Marketstől. A folyó fizetési mérleg kategóriában Liam Peach, a Capital Economics elemzője lett a nyertes.

A minap adta hírül a Makronóm, hogy a fentiek mellett Suppan Gergely is nagyon komoly díjat nyert. A Consensus Economics előrejelzői díját azzal érdemelte ki, hogy a 2019-es évre adott több száz elemzőnél pontosabb prognózist

(MTI, Makronóm)
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez fontosabb:
"A belgazdaságért felelős miniszter döntése szükséges ahhoz, hogy külföldi szereplő magyar stratégiai vállalatban szerezzen tulajdonrészt".
És ezt véglegesíteni kell, még akkor is, ha az NGO Soros-qrvák és -fiúprostik antiszemitizmust kiáltanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés