Összeomlást vártak, de egész jól alakul a balatoni komp forgalma

2020. május 20. 14:05
A koronavírus-járvány miatt jóval elmaradt a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) idei kompforgalma a korábbi évhez képest, de biztató, hogy az elmúlt két hétben jobban alakult a helyzet a kidolgozott vészforgatókönyvnél, tájékoztatta Kollár József, a társaság vezérigazgatója kedden az MTI-t.

Elmondta, az első négy hónapban a kompon, amely a járványhelyzet miatt egy ideig nem szállított gyalogost, biciklist és motorost, 66 százalékos volt az utas-, 45 százalékos a jármű- és 90 százalékos a kerékpárszállítás forgalmának visszaesése.

Ezeken az arányokon jócskán javítottak az elmúlt két hét vártnál kedvezőbben alakuló adatai. Ez év január elsejétől a május 18-ig tartó időszakot nézve már csak 52 százalékos volt az utas-, 43 százalékos a jármű- és 63 százalékos a kerékpárszállítás forgalmának visszaesése a tavalyi adatokhoz képest. Ez 100 ezerrel kevesebb utast, 30 ezerrel kevesebb járművet, és 7 ezerrel kevesebb biciklit jelent.

A társaság járványhelyzet miatt kidolgozott vészforgatókönyve

júniusban még csak a tavalyi forgalom felével számol, aminél már az elmúlt hetekben jóval kedvezőbben alakult a helyzet,

ha nem is állt még vissza teljesen az ilyenkor szokásos forgalom, mondta Kollár József. Amúgy a teljes éves forgalomban nem meghatározó tételek az év első hónapjai. Reményekre jogosító, hogy a még előttünk álló három nyári hónapban szállítja a balatoni komp az egész éves forgalmának mintegy 70 százalékát, ezért kulcskérdés, miként alakul majd a nyár, tette hozzá.

(MTI, címlapképen az új balatoni hajók láthatók.)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés