Komolyan veszi a helyzetet Magyarország, csak három nyugat-európai állam költ többet gazdaságvédelemre

2020. május 13. 14:54
Csak három nyugat-európai állam költ többet gazdaságvédelmi intézkedésekre, Magyarország a Gazdaságvédelmi akciótervvel régiós bajnoknak számít a célzott ráfordítások összevetésében, olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) keddi közleményében.

Palkovics László tárcavezető az európai országok magyarországi nagykövetei számára szervezett keddi videókonferencián elmondta, hogy a nemzeti bruttó össztermék arányában a több mint 20 százalékos magyarországi mutatónál mindössze Németország, Olaszország és Svédország fordít többet a vállalkozások megsegítésére, a munkahelyek megőrzésére Európában.     A miniszter György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárral közösen mutatta be a Gazdaságvédelmi akcióterv részleteit a budapesti diplomáciai képviseletek vezetőinek.

A bevezetőben elhangzott, hogy az intézkedések öt fő területe a munkahelyek megőrzése, újak teremtése, a kiemelt ágazatok megerősítése, a vállalkozások likviditásának biztosítása, fejlesztéseik ösztönzése, a családok és a nyugdíjasok védelme. A Gazdaságvédelmi akcióterv e törekvések mentén

több mint 9 ezer milliárd forintot mozgósít 2020 és 2022 között.

A jogalkotást igénylő elemek közel 90 százaléka kapcsán már megjelentek az alkalmazáshoz szükséges szabályok, olvasható a közleményben.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés