Nagyon csökkent az orosz szolgáltatóipari szektor teljesítménye áprilisban

2020. május 07. 15:02

Jelentősen csökkent, 2001 októbere óta a legnagyobb mértékben esett az orosz szolgáltatóipar teljesítménye áprilisban – derül ki a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet csütörtökön ismertetett adataiból.

2020. május 07. 15:02
null

Az áprilisi orosz szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 12,2 pontra zuhant a márciusi 37,1 pontról (februárban 52 pont volt).

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

A mutató 2016 óta rendre a vízválasztónak számító 50 pont fölött mozgott márciusig.

Az átfogó index valamennyi almutatója esett. A legnagyobb mértékben az új exportrendelésekre és a foglalkoztatásra vonatkozó adat romlott.

Áprilisban a szolgáltatóipari és (a már korábban közölt) feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexből képzett kompozit index komoly csökkenést jelzett,

13,9 pont lett a márciusi 39,5 pont után

(Február: 50,9 pont).

A koronavírus terjedése miatt Vlagyimir Putyin orosz elnök április 2-án először április 8-ig, majd április végéig rendelt el az országban általános kényszerszabadságot, amit menet közben május 11-ig meghosszabbított.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik