A válságban szerezné vissza a nemzeti légitársaságát Szerbia

2020. május 05. 16:13

Hamarosan nemzeti tulajdonba kerülhet az Air Serbia, amelyben az Etihad 49 százalékos részesedéssel bír. Zorana Mihajlović, a szerb építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter ezen a héten bejelentette, hogy a kormány felkészült arra, hogy Szerbia megvásárolja az Etihad összes részesedését az Air Serbia cégben.

2020. május 05. 16:13
null

A TV Prva szerb televízióban került elő a kérdés, hogy miként segítheti a szerb kormány a légitársaságot. Erre nyilatkozta azt a miniszter, hogy megvásárolhatja a szerb állam az Etihad, az Egyesült Arab Emirátusok társaságának részesedését.

Hozzátette, a válsághelyzet megmutatta, mennyire fontos az, hogy legyen az országnak egy saját, nemzeti légitársasága.

Az Air Serbia számos esetben segítette a válságkezelést, a szerbek hazahozatalát és az egészségügyi szállításokat. Jelenleg is napi szinten repülnek Kínába, hogy egészségügyi felszereléseket és kínai szakértőket hozzanak Szerbiába.

Szerbiával ellentétben Észak-Macedónia viszont már nehezebb helyzetben volt a válsághelyzetben, itt a Wizz Air légitársasággal kellett szerződést kötni arra is, hogy az ország állampolgárai hazajuthassanak.

A válságban a szerb légitársaság jó szolgálatot tett, ezért cél most az, hogy továbbfejlesszék és még biztosabb alapokra helyezzék a működését. Így még ha a társaság össze is hozott egy 30 millió eurós veszteséget tavaly, a jövő miatt nem kell aggódnia.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. május 15. 09:48
Újabb állami cég, amelyet az adófizetőknek kell eltartaniuk.
Orange79
2020. május 15. 09:48
Persze a Malévot nem menthette meg az állam, a humanisták nem engedték.
3M..
2020. május 15. 09:48
Jót tesz a nemzeti büszkeségüknek. Inkább egy saját légitársaság, mint egy profitot hajhászó idegen szolgáltató. Szebb Jövőt!
3M..
2020. május 15. 09:48
2013-ban a Fidesznek fontosabbnak tartotta a pálinkaharcot, amit persze elbukott, mint a MALÉV megmentését. Oszkónak ugyanis tartoztak a "70/30" megállapodás értelmében, így ez az ágazat neki járt, a Fidesz részéről. Ha 2010-ben a Jobbik nyer, ma Erdély újra magyar lenne és az utasokat Győr és Brassó között a prémium kategóriás MALÉV szállítaná, dobos tortát és Tokaji bort felszolgálva. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik