A válságban szerezné vissza a nemzeti légitársaságát Szerbia

2020. május 5. 16:13
Hamarosan nemzeti tulajdonba kerülhet az Air Serbia, amelyben az Etihad 49 százalékos részesedéssel bír. Zorana Mihajlović, a szerb építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter ezen a héten bejelentette, hogy a kormány felkészült arra, hogy Szerbia megvásárolja az Etihad összes részesedését az Air Serbia cégben.

A TV Prva szerb televízióban került elő a kérdés, hogy miként segítheti a szerb kormány a légitársaságot. Erre nyilatkozta azt a miniszter, hogy megvásárolhatja a szerb állam az Etihad, az Egyesült Arab Emirátusok társaságának részesedését.

Hozzátette, a válsághelyzet megmutatta, mennyire fontos az, hogy legyen az országnak egy saját, nemzeti légitársasága.

Az Air Serbia számos esetben segítette a válságkezelést, a szerbek hazahozatalát és az egészségügyi szállításokat. Jelenleg is napi szinten repülnek Kínába, hogy egészségügyi felszereléseket és kínai szakértőket hozzanak Szerbiába.

Szerbiával ellentétben Észak-Macedónia viszont már nehezebb helyzetben volt a válsághelyzetben, itt a Wizz Air légitársasággal kellett szerződést kötni arra is, hogy az ország állampolgárai hazajuthassanak.

A válságban a szerb légitársaság jó szolgálatot tett, ezért cél most az, hogy továbbfejlesszék és még biztosabb alapokra helyezzék a működését. Így még ha a társaság össze is hozott egy 30 millió eurós veszteséget tavaly, a jövő miatt nem kell aggódnia.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pont hogy az ellenkezőjét mutatta meg. Aggódni a szerb adófizetőknek kell, akiket éppen most terhelnek meg 30 millió euróval + a többi járulékos költséggel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés