Kapacitásaik fenntartására, fejlesztésére, beruházásokra használják a cégek a felszabaduló időt

2020. április 8. 10:43
Számos cég, miközben kényszerűen várja a járvány végét, az időt új kapacitások, képességek fejlesztésére fordítja.

Jó példa erre például az ingatlan.com ingatlanhirdetési portál, amely olyan újításokat vezetett be az adásvételek és bérbeadások folytonossága, az ingatlanügyletek szereplőink biztonsága érdekében, amelyek a jövőben is alkalmazhatóak lesznek. A személyes találkozások csökkentése érdekében az érdeklődők már

valós idejű chat formájában is kapcsolatba léphetnek a hirdetőkkel,

az ingatlanközvetítők pedig videókat is feltölthetnek az ingatlanhirdetésekhez.

A Viber kedden közölte, hogy az elmúlt hetekben a platform teljes egészén nőtt a felhasználás, a hanghívásoké a korábbiak négyszeresére emelkedett. A szolgáltatásaikra főként a járványhelyzet miatt fokozódó igényt igyekeztek kielégíteni azzal is, hogy növelték alapvető kapacitásaikat, miközben számos új kezdeményezést is indítottak. Ezek között említették, hogy a csoportos hanghívásokon ötről húszra növelték a résztvevők lehetséges számát. Az ilyen csoporthívások száma az elmúlt két hétben 370 százalékkal nőtt. A forgalmuk növekedéséhez hozzájárult szerintük az is, hogy növelték a járványhoz kötődő biztonsági eljárásokkal, megbízható információkat a Viberen. Márciusban a napi új, aktív Viber-felhasználók száma 18 százalékkal, az újonnan regisztrálóké 25 százalékkal nőtt, miközben a hívások időtartama 35 százalékkal, az elküldött videóké 75 százalékkal emelkedett.

Az MKB Bank kedden indította el VideóBANK szolgáltatását, amelynek használatával az ügyfelek videóchaten keresztül intézhetik ügyeik egy részét, a banki tanácsadók személyesen, a legmodernebb digitális technológia eszközeivel állnak rendelkezésre – közölte a pénzintézet az MTI-vel. A közlemény szerint a szolgáltatás létrehozása az MKB Bank digitális fejlesztési programjának tervezett lépése volt, azonban bevezetését a március végén elindított digitális ügyfélhívó rendszerhez hasonlóan jelentősen felgyorsította a koronavírus-járvány teremtette helyzet.

Számos cég használja a kényszerű leállást, vagy termeléscsökkentést karbantartási munkákra.

Videoton Holding Zrt. például hivatalos honlapján arról tájékoztatott, hogy bár korábban tapasztalták a járvány okozta nehézségeket az ellátási láncokban, eddig az összes üzemben folyt a termelés. Mint írták, partnereik közül főként az autóipari vállalatok állították le vagy csökkentették termelésüket, ezért a VT Autóelektronika Kft. április 6. és 19. között csökkentett kapacitással működik. A VT Metal Kft. felületkezelő üzemeiben is csökkent a heti gyártás, ezért csütörtökön és pénteken elvégzik az üzemi karbantartási feladatokat, megrendelések alakulásártól függően elképzelhető, hogy heti 3-4 napos üzemre állnak át. A Videoton jelezte azt is, hogy széles körben alkalmazza a részleges vagy teljes távmunkát.

Tekintettel az európai és magyarországi koronavírus-helyzetre és a munkavállalók egészségének megőrzésére a Hankook Tire az eredetileg keddig tervezett leállást április 13-ig meghosszabbítja, a rácalmási gumigyárban a termelés április 14-én indul újra – közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. Alkalmazottaik a leállás alatt fizetett szabadságon lesznek, a munkavállalók továbbra is juttatást kapnak – tették hozzá.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés