Bezártak az amerikai fegyverboltok, úgyhogy otthon, 3D-nyomtatóval készítenek fegyvereket az amerikaiak

2020. március 31. 15:09
Egy amerikai technológiai cég több ezer digitális fájlt tett közzé nyilvánosan, ideértve a tervrajzokat is, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy fegyvereket készítsenek háromdimenziós nyomtatókkal. A Defcad vállalat vezetője, Cody Wilson most építi fel a kinyomtatható fegyverek Netflixét, ahonnan havidíjért bárki bármilyen fegyver tervrajzát letöltheti, hogy otthoni garázsában aztán kinyomtassa, hiszen a járványhelyzetben a fegyvervásárlás is nehezebbé vált.

A weboldal üzemeltetője számos vitára számíthat még a központi kormányzattal és fegyverellenes szervezetekkel. Eddig egyébként közel hatezer tervfájlt töltöttek fel az internetre. Az így nyomtatott fegyverek úgynevezett szellemfegyverek, hiszen a kormányzat nem igazán tudja követni azokat, láthatatlanok maradnak.

Wilson mindenkit arra bíztat, hogy az amerikaiak szabadságjogai mellett való kiállás érdekében fizessen elő és töltsön le terveket, még ha nem is készíti el otthon a fegyvert, mert számára ez nagyrészt politikai küzdelem.

A havidíj a kétezer forintot sem éri el a 3D-nyomtatott fegyverek Netflixén.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pánikreakció. Felkészülnek az időre, amikor ölni kell a vécépapírért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés