Elképzelhetetlen mértékben nőtt a munkanélküliség az Egyesült Államokban a múlt héten

2020. március 26. 13:45
3,28 millió amerikai folyamodott első alkalommal munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten a legfrissebb kormányzati adatok szerint. Ez nagyjából duplája annak, amit a közgazdászok vártak és a 2008-as válság legrosszabb időszakai is eltörpülnek a szám mellett.

Az adat a március 21-el végződő hétre vonatkozik és csütörtökön tették közzé. A korábbi rekord 695 ezer kérelem volt 1982-ben, október elején.

Az előző héten márciusban egyébként még csak 282 ezer kérelem érkezett a hivatalokhoz, innen ugrott fel rövid idő alatt a kérelmek száma több mint hárommillióra, jelezve, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásai súlyosabbak lehetnek a vártnál.

Alább mutatjuk, hogy mekkora növekedést jelzett előre a Goldman Sachs a múlt hétre. Ők több mint kétmilliós számot vártak, amivel egy héttel ezelőtt nagy hitetlenkedést váltottak ki. Az ábrán látható, hogy történelmi viszonylatban tényleg egyedi helyzettel áll szemben Amerika – hiszen az első alkalommal segélyért jelentkezők száma még a félmilliót is ritkán haladta meg az elmúlt évtizedekben.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olyan 20-30% rekordmunkanélküliség lesz ott, 30-40 millió ember lesz munka nélkül.

Nem irigylem a mostani elnököt, sem a következőket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés