Magyarországon működik a Huawei Kínán kívüli legnagyobb gyártási és logisztikai központja

2020. március 3. 12:15
A magyarországi logisztikai és gyártóbázis szolgáltatásaira támaszkodva, az európai piac számára negyedik és ötödik generációs mobilhálózati berendezéseket gyártó üzemet létesít Franciaországban a Huawei Technologies, amit a magyar logisztikai központ szolgál majd ki.

A tervezett,  több mint 200 millió eurós zöldmezős beruházással épülő franciaországi gyártóüzem jól illeszkedik a Huawei Európában már meglévő, hozzáadott értéket termelő beruházásai sorába és tovább javítja a vállalat európai ügyfeleinek gyors és megbízható kiszolgálását. Mivel Franciaország fejlett ipari infrastruktúrával és magasan képzett munkaerővel rendelkezik, földrajzi elhelyezkedése ideális a vállalat számára, írták a közleményben.

A mintegy 500 munkahelyet teremtő projekt a tervek szerint évente egymilliárd euró értékben állít majd elő mobilhálózati berendezéseket.

A gyárnak kiállítási központja is lesz, ahol a mobilhálózati elemek és részegységek gyártási folyamatával, szoftverrel való felszerelésével és az egységek tesztelésével lehet majd megismerkedni. A központban a Huawei bemutatja a teljes vállalati ökoszisztémát a kutatás-fejlesztéstől kezdve az beszerzésen, gyártáson, értékesítésen és a logisztikán keresztül egészen a hálózati menedzsment szolgáltatásokig és a szakmai továbbképzésig.

A Huawei Kínán kívüli legnagyobb gyártási és logisztikai központja, a Magyarországon 2009 óta működő Európai Ellátó Központ funkciója, elhelyezkedése, foglalkoztatottjainak száma a jövőben sem változik. A Huawei teljes termékportfóliójának 70 százalékát továbbra is Magyarországon szerelik össze az európai piac számára. Az elsősorban 5G mobilhálózati termékeket előállító új franciaországi üzem pedig gyártási és logisztikai támogatást kap a magyarországi egységtől.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés