A közszolgáltatásban dolgozók béremelését sürgeti a Magyar Szakszervezeti Szövetség

2020. február 22. 10:35

Írta: Rádi Balázs
A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) felszólítja a kormányt, kezdjen végre érdemi bértárgyalást a közszolgáltatásban dolgozókkal – közölte a szakszervezet pénteken az MTI-vel.

Az állami tulajdonú vállalatoknál még csak el sem kezdődött az érdemi egyeztetés – mutatott rá Kordás László, a MASZSZ elnöke a közleményben. „Egyetlen százaléknyi ajánlatot sem tett a közszolgáltatásban dolgozó vasutasoknak, volánosoknak, postásoknak, vízügyeseknek” – fogalmazott.

A szakszervezeti vezető szerint a szakszervezetek követelése, a több tételből adódó kétszámjegyű béremelés hónapok óta ismert a cégvezetők előtt.

Kordás László a mintegy 130 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség nevében felszólítja a kormány illetékeseit, tiszteljék meg áldozatos munkát végző alkalmazottaikat azzal, hogy mielőbb előállnak egy megfelelő béremelési ajánlattal.

Az elnök emlékeztetett: a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának (KVKF) tagjai február 20-án bejelentették, hogy kollektív munkaügyi vitát kezdeményeznek, amennyiben záros határidőn belül nem ad engedélyt a kormány a cégeinek a valós bértárgyalás megkezdésére.

Az elnök tapasztalata szerint ezeknél a vállalatoknál fogytán van a dolgozók türelme, és nem fognak hezitálni, ha a szakszervezetek sztrájkba hívják őket. Márpedig, a kollektív munkaügyi vita a munkabeszüntetéshez vezető rövid úton az első lépés – írták.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés