A közszolgáltatásban dolgozók béremelését sürgeti a Magyar Szakszervezeti Szövetség

2020. február 22. 10:35

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) felszólítja a kormányt, kezdjen végre érdemi bértárgyalást a közszolgáltatásban dolgozókkal – közölte a szakszervezet pénteken az MTI-vel.

2020. február 22. 10:35
null
Rádi Balázs

Az állami tulajdonú vállalatoknál még csak el sem kezdődött az érdemi egyeztetés – mutatott rá Kordás László, a MASZSZ elnöke a közleményben. „Egyetlen százaléknyi ajánlatot sem tett a közszolgáltatásban dolgozó vasutasoknak, volánosoknak, postásoknak, vízügyeseknek” – fogalmazott.

A szakszervezeti vezető szerint a szakszervezetek követelése, a több tételből adódó kétszámjegyű béremelés hónapok óta ismert a cégvezetők előtt.

Kordás László a mintegy 130 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség nevében felszólítja a kormány illetékeseit, tiszteljék meg áldozatos munkát végző alkalmazottaikat azzal, hogy mielőbb előállnak egy megfelelő béremelési ajánlattal.

Az elnök emlékeztetett: a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának (KVKF) tagjai február 20-án bejelentették, hogy kollektív munkaügyi vitát kezdeményeznek, amennyiben záros határidőn belül nem ad engedélyt a kormány a cégeinek a valós bértárgyalás megkezdésére.

Az elnök tapasztalata szerint ezeknél a vállalatoknál fogytán van a dolgozók türelme, és nem fognak hezitálni, ha a szakszervezetek sztrájkba hívják őket. Márpedig, a kollektív munkaügyi vita a munkabeszüntetéshez vezető rövid úton az első lépés – írták.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. február 25. 23:09
Nem emeli. Rekord értéktelenné tette a kormány forintot. A pénzrontás némi ellensúlyozása nem béremelés.
Mich
2020. február 25. 23:07
A kormány emeli a béreket - a szakszervezetek meg követelőznek...
Akitlosz
2020. február 25. 23:07
Csak mert egy köteg pénzt adnak fizetésnek attól az még nem lesz több. Már régen forgalomban kellene lennie a 100 000 forintosnak is, már az sem érne annyit, mint amennyit a 20 000 forintos ért 2001-ben.
kama
2020. február 25. 21:47
Most mérgelődöm, megkaptuk a bürokratáktól, a a kommunális adóról, a határozatot. A tartalma önmagának is ellentmond. Mehetek reklamálni! Miért nem tudják a törvényi rendelkezések szerint elvégezni a rájuk szabott munkát?? Csak bosszúságot okoznak! Van bőr a képükön fizetésemelést követelni! Javaslat: először is, tisztességes munkát kellene kiadni, a kezükből! Nem bosszankodom tovább!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik