Top5-ben Magyarország növekedése az unióban

2020. február 20. 10:00

György László
Facebook
Ha a magyar gazdaság száz éven át nőne folyamatosan, az ellenzéki közgazdászok számára a fenntarthatóság definíciója valószínűleg 101 év lenne.

„»Nem az a fontos, hogy a madár hányszor csap a szárnyával, hanem, hogy íveljen.« (Pilinszky János)

»Fenntartható stabil növekedésre továbbra sincs esély« – mondta a független baloldal objektív szakértője 2013 nyarán, épp akkor, amikor a magyar gazdaság fenntartható, stabil növekedése igazán beindult és azóta is tart. Olyan hosszú és erős növekedési időszakra, mint a mostani, a magyar történelemben is alig találunk példát. Ha a magyar gazdaság száz éven át nőne folyamatosan, az ellenzéki közgazdászok számára a fenntarthatóság definíciója valószínűleg 101 év lenne. A korábban sokat bírált magyar út 7 éven át tartó stabil és fenntartható növekedéshez vezetett, és ma már az IMF is a magyar modellt ajánlja a bajbajutott országoknak. Az a célunk, hogy az EU átlagánál továbbra is 2 százalékponttal gyorsabban növekedjünk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a magyarok munkahelyeit megőrizzük a mesterséges intelligencia és a digitalizáció követelményei által fémjelzett gazdasági korszakban.”

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tökéletes összefoglalás. Semmit nem von le az értékéből, hogy meglehetősen egyszerű összeállítani a várható reakcióik listáját... Talán még ennyit tennék hozzá: a Bokros-csomag kései eredményei ezek, de mindegy is, mert Románia, Bulgária és a Száhel-övezet már régen elhúzott mellettünk....

Az itteni hitvány baloldal még a jövedelmi egyenlőtlenségeket sem volt képes kezelni. Gyakorlatilag nincs olyan része a politikájuknak, amit jobban csináltak volna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés