Afrikai vezetők nélkül tárgyaltak Európában Afrikáról

2020. február 20. 9:26

Írta: Rádi Balázs
A Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián Németország és más világhatalmak aggodalmukat fejezték ki a Száhel-régió romló biztonsági helyzete miatt. A meghívott afrikai államfők azonban hiányoztak az eseményről, mutatott rá több lap.

A németországi 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián a világhatalmak nemzetközi védelmi kérdésekkel foglalkoztak, elsősorban a „Westlessness” kérdésére összpontosítva – ami azt a gondolatot jelenti, hogy a nyugati országok bizonytalanok saját értékeikkel és stratégiai irányultságukkal kapcsolatban. A tisztviselők megvitatták a koronavírus kitörését, a közel-keleti és a líbiai válság következményeit is.

A zsúfolt Bayerischer Hof Hotelben az afrikai küldöttek – mind alacsony szintűek – egy kézen megszámolhatók voltak. A kontinens egyetlen államfője sem vett részt a konferencián, annak ellenére, hogy növekszik a terrorizmus fenyegetése és a fegyveres konfliktusok száma az afrikai kontinensen.

A Save the Children című jelentés, amelyet a Münchenbe összehívott világvezetők érkezésével párhuzamosan publikáltak, felfedte, hogy 2005 óta legalább 95 000 gyermeket öltek vagy csonkítottak meg szerte a világon.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában