Afrikai vezetők nélkül tárgyaltak Európában Afrikáról

2020. február 20. 09:26

A Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián Németország és más világhatalmak aggodalmukat fejezték ki a Száhel-régió romló biztonsági helyzete miatt. A meghívott afrikai államfők azonban hiányoztak az eseményről, mutatott rá több lap.

2020. február 20. 09:26
null
Rádi Balázs

A németországi 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián a világhatalmak nemzetközi védelmi kérdésekkel foglalkoztak, elsősorban a „Westlessness” kérdésére összpontosítva – ami azt a gondolatot jelenti, hogy a nyugati országok bizonytalanok saját értékeikkel és stratégiai irányultságukkal kapcsolatban. A tisztviselők megvitatták a koronavírus kitörését, a közel-keleti és a líbiai válság következményeit is.

A zsúfolt Bayerischer Hof Hotelben az afrikai küldöttek – mind alacsony szintűek – egy kézen megszámolhatók voltak. A kontinens egyetlen államfője sem vett részt a konferencián, annak ellenére, hogy növekszik a terrorizmus fenyegetése és a fegyveres konfliktusok száma az afrikai kontinensen.

A Save the Children című jelentés, amelyet a Münchenbe összehívott világvezetők érkezésével párhuzamosan publikáltak, felfedte, hogy 2005 óta legalább 95 000 gyermeket öltek vagy csonkítottak meg szerte a világon.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. február 24. 15:44
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni...
nyúlgerinc
2020. február 23. 12:18
Ebben nincs semmi újdonság. A történelemben mindig is az afrikaiak feje felett (vagy volt, hogy a fejükről...) döntöttek a jurópai vezetők. Jellemző az alábbi példa: https://tortenelemportal.hu/2015/02/belga-kiraly-kongoi-remuralma/
nemvagyoksanyi
2020. február 22. 06:50
Csak Afrika és az afrikaiak tudják megoldani saját problémáikat, kár erről Münchenben konferenciázgatni. A gyarmati rendszer felbomlása óta semmit sem enyhült a nyugati országok és az afrikai országok közötti fejlettségbeli különbség, néhány relatíve szerencsésebb ország kivételével. A nyugati beavatkozás mindenhol és mindig torzítja a helyi viszonyokat, destabilizál és rombolja a nyugati országok hírnevét. Másrészt azok az európai országok, amelyek nem vettek részt Afrika leigázásában és kizsákmányolásában, azok nem felelősek Afrika gondjainak megoldásában. Mi önként támogathatjuk őket, de kötelezően nem. Sarcolják csak a franciákat meg a briteket, belgákat, ők követték el a legnagyobb otrombaságokat és bűnöket Afrikában.
Nehidd El
2020. február 20. 10:49
Majd jönnek a fejesek, ha arról tartanak konferenciát, hogy milyen segélyeket osztanak (lehet eltéríteni saját bankszámlára).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik