Európa mi vagyunk

2020. február 19. 09:37

Javaslunk egy stratégiát: ki kell mászni a liberálisok zsebéből. Vissza kell venni az európai identitást. Minden más lassú öngyilkosság.

2020. február 19. 09:37
Őry Mariann
Őry Mariann

„»Európa nem Brüsszelben van. Európa mi vagyunk, és nem kell megfelelnünk a megfáradt brüsszeli elitnek, akik lassan már magukból is kiábrándultak. Korábban azt hittük, Európa a mi jövőnk, ma már tudjuk, hogy mi vagyunk Európa jövője.«

»Ha Európa megváltozik, életben marad. Ha Európa nem változik meg, halálra ítéli magát. Ha továbbra is pofonokat kapunk az EU-tól, levonjuk a következtetéseket.«

Mindkét idézett kijelentés vasárnap hangzott el.

Az elsőt Orbán Viktor kormányfő mondta Budapesten, a másodikat pedig Matteo Salvini, a Liga elnöke Rómában. Erős üzenetek a liberális uniós elitnek, a brüsszeli bürokratáknak, akik az új európai identitást akarják megteremteni. Csakhogy Európa valóban nem az uniós intézmények központjában van, hanem a tagállamokban. Európainak lenni nem egy mesterséges, gyökértelen lét, hanem a lokális, a regionális, a nemzeti és az európai identitások egysége.

A brüsszeli pofonokból – ahogy Salvini fogalmazott – egyre többeknek van elegük. A következő uniós költségvetésről folyó egyeztetésekben újra kirajzolódnak az unión belüli ellentétek.

Egyes nyugati és északi tagállamok úgy tesznek, mintha az új tagállamok felzárkóztatására szánt források valójában az ő könyöradomá­nyaik lennének, teljességgel figyelmen kívül hagyva, hogy ők bőséggel profitálnak az uniós tagságból, Kelet-Közép-Európa új piacaiból, a hazatérő profitból.

A jogállamisági vitában nincsenek tekintettel a tagállamok közti különbségekre, az eltérő tapasztalatokra, történelemre.
A 2004-ben vagy később csatlakozott tagállamokkal folyamatosan azt éreztetik, hogy másodrangú tagjai az uniónak, miközben e régió gazdasági mutatói láttán keserűen irigykedhetnek.

Az ellentét nem csak Kelet és Nyugat között érezhető. A liberális gőg a pártpolitikát is uralja, a bevándorlásellenes, konzervatív pártok szavazói Európa-szerte a „haladó” politika és média lenézésével kénytelenek együtt élni. Hiába nyilvánvalóak a tömeges bevándorlás és az elhibázott integrációs kísérletek katasztrofális hatásai, aki beszél róluk, azt máris fasisztának és idegengyűlölőnek bélyegzik.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. március 21. 19:01
Pont ez a két idióta hiányzik Európának...:(
Bukik a Zorbán
2020. március 21. 19:01
Európának pont a jobboldal az egyetlen, ami a megmaradás reményét nyújthatja. Csak a reményét, mert a bolsevista rák már a harmadik stádiumot kezdi túlhaladni, lassan gyógyíthatatlanná válik, elpusztítja Európát. Salvini igen, Orbán igen! Merkel, Sargentini, Gyurcsányné, Fegyőr, Timmermans, Soros-terroristák: NEM!!!
Theorba
2020. március 17. 22:47
"Európa mi vagyunk." - jelentette ki az albán miniszterelnök.
írmag
2020. március 13. 09:34
Némely esetben a döntéseik primitívek, lásd például Sargentini jelentését Magyarországról és a szerző mórikálását az elfogadás megszavazásánál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik