Az egyik legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztőt szerezte meg a magyar Cordia

2020. február 14. 08:02

A magyar tulajdonú Cordia International Zrt. lakóingatlan-fejlesztő 31,7 millió euró értékű tőkeemeléses tranzakció formájában megvásárolta az egyik legnagyobb lengyelországi ingatlanfejlesztő vállalat, a Polnord 63,7 millió darab részvényét, így a Cordia a lengyel vállalat szavazati jogainak több mint 65 százalékát birtokolja - közölte a magyar tulajdonú vállalat szerdán az MTI-vel.

2020. február 14. 08:02
null

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Cordia a közelmúltban névértéken 44 milliárd forint értékű kötvénykibocsátást hajtott végre a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában.

Futó Gábort, a Cordia International Zrt. alapítója és többségi részvényese hozzáfűzte: úgy döntöttek, hogy a kötvényprogram  segítségével megszerzett források jelentős részét Lengyelországban használják fel, ahol vállalat már 2014 óta végez lakóingatlan fejlesztéseket a Cordia márkanév alatt. Lengyelország kulcsfontosságú piacot jelent a vállalatcsoport számára.  

A Polnord a lengyel fejlesztők között az egyik legnagyobb telekvagyonnal rendelkezik, amely lehetővé teszi közel egymillió négyzetméter hasznos alapterület felépítését. A vállalat Varsóban, Gdanskban, Gdyniában és Sopot városában folytat beruházásokat, de számos más lengyelországi városban is rendelkezik ingatlanokkal és fejlesztési telkekkel. Az elmúlt közel 10 évben a vállalat évente átlagosan több mint 1000 lakást értékesített. A Polnord részvényeit 1999 óta jegyzik a varsói értéktőzsdén.

A Cordia a Futureal-csoport tagja, amely a közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja. A Cordia eddig Magyarországon és külföldön 5500 lakást értékesített, több mint 4000 lakás építése jelenleg is zajlik, további több mint 5000 otthon fejlesztése pedig előkészítési szakaszban van.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. február 24. 17:40
Így kell ezt csinálni!!
tolan
2020. február 14. 16:58
Drukkolok maguknak Futó uramék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik