Hévíz a top tizenöt legkedveltebb európai úti cél egyike

2020. február 12. 12:45

Hévíz bekerült a legkedveltebb 15 európai úti cél közé a napokban lezárult közönségszavazás eredményeként.

2020. február 12. 12:45
null

A közlemény szerint a január 15. és február 5. közötti, European Best Destination 2020 címért folyó versengés során több mint 600 ezer szavazat érkezett az előzetesen javasolt 20 legkedveltebb úti célra, köztük Hévíz mellett például Párizsra, Madridra és Bécsre is lehetett voksolni. A küzdelemben Hévíz a legjobb tizenöt között zárt, Prágát és Madridot is megelőzve a 12. helyet érte el.

A verseny kilencéves történetében Hévíz kapta a termálfürdővel rendelkező városok közül a legtöbb szavazatot. A megmérettetés során a hazai voksokon túl, sok szavazat érkezett német, angol, norvég, osztrák, orosz és ázsiai utazóktól, ami azt bizonyítja, hogy Hévíz előkelő helyen szerepel az ezekből az országokból érkezők turisztikai célpontjai között.

A több mint 300 turisztikai szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózat által indított verseny eredményeként Hévíz 2020-ban Európa egészségfővárosa (European capital of well-being) címmel büszkélkedhet. A verseny szervezőinek honlapján egész évben kiemelten ajánlott úti célként szerepel a város, ez pedig 6 millió honlaplátogatót és 90 ezer Facebook-követőt jelent. A versenyben a korábbi években szereplő településeken átlagosan 15 százalékkal nőtt a turisztikai aktivitás, olvasható a hévízi közleményben.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coccothraustes
2021. május 15. 16:19
Kár, hogy a koedukált, büdös öltöző balkáni hányinger.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik