Indonézia lehet Délkelet-Ázsia legnagyobb részvénypiaca

2020. január 28. 09:11

Délkelet-Ázsia legnagyobb gazdasága, Indonézia felkészült arra, hogy elnyerje a régió legnagyobb részvénypiacának járó címet.

2020. január 28. 09:11
null

Indonézia részvénypiacának értéke 529 milliárd dollár, amivel majdnem leelőzte Thaiföldet, pedig az ország májusban vette át a vezetést Szingapúrtól. Thaiföld már csak az erős valutája miatt tarthatja meg az első helyet a régió tőkepiaci ranglistáján, ahol

2003 óta Szingapúr vezetett.

A thaiföldi SET index az elmúlt három hónapban csökkent a régió országaiban, míg Indonézia saját Jakarta Composite mutatója dollár értékben 5,5 százalékkal nőtt.

További gyarapodás

Az ország elnöke, Joko Widodo további infrastrukturális fejlesztésekbe és reformokba kezd, hogy tovább növekedhessen a világ negyedik legnépesebb országának gazdasága. Az Amundi vagyonkezelő vezető befektetési tanácsadója, Vincent Mortier szerint hatalmas lehetőség rejlik Indonéziában.

Az indonéz PT Bank Central Asia mára a régió legértékesebb vállalata lett, nagyjából 62 milliárd dollárt ér, megelőzve szingapúri és thaiföldi cégeket.

 Az ország tőkepiaca globálisan a 21. helyet foglalja el a Bloomberg adatai alapján, de még így is

vannak olyan vállalatok a világon, amelyek önmagukban többen érnek mint Thaiföld vagy Indonézia tőkepiaca.

Ilyen például a Saudi Arabian Oil Co, az Apple Inc és a Microsoft Corp.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik