Fénymásolószalonban készített hamis 500 eurósokat egy férfi

2020. január 15. 09:48

Fénymásolószalonban készített egy férfi hamis 500 eurósokat, melyeket Csongrád megyei szálláshelyeken fizetve próbált felhasználni. Az ügyészség indítványozta a letartoztatását – tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője az MTI-t.

2020. január 15. 09:48
null

Szanka Ferenc közölte, a férfi ellen pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A gyanú szerint a férfi előbb pénteken egy szegedi, majd vasárnap egy mórahalmi szálláshelyen foglalt szobát. Szegeden hamis 500 euróssal fizetett, de a szobát már nem foglalta el, hanem a visszajáró pénzt átvéve elhagyta a helyszínt.

Ezzel mintegy 124 ezer forint kárt okozott.

Másodjára nem volt szerencsés

Két nap múlva Mórahalmon foglalt szobát, ahol szintén egy hamis 500 euróssal próbált meg fizetni. A recepciósnak azonban gyanús lett, hogy a férfi csak a visszajáró pénz átvétele után akarta a bejelentő lapot kitölteni. Az átvett bankjegyet jobban megnézve észrevette, hogy az hamis. A recepciós értesítette a rendőrséget, akik rövid időn belül elfogták a menekülni próbáló gyanúsítottat. A férfitól a rendőrök további – feltehetően hamis – bankjegyeket foglaltak le, melyeket a gyanú szerint

egy fénymásolószalonban nyomtatott.

A gyanúsított korábban már öt alkalommal állt bíróság előtt, cselekményét többszörös visszaesőként követte el, röviddel korábbi szabadságvesztéséből történő szabadulása után – tudatta a csoportvezető ügyész.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Hamburger Csalogány
2020. január 28. 12:28
Ügyes ... De nagy hülye volt , hogy Magyarországon fizetett vele . Itt azért még megnézegetik az eurót . Németországban simán elnyomhatott volna vagy öt darabot , aztán irány haza . Balfasz .
Krupp Skya
2020. január 28. 12:25
Bocs ezt nem ide akartam!
Krupp Skya
2020. január 28. 12:25
Innen már csak egy lépés az összecsukható Gyurcsány Ferenc, Bajnaival összecsukható, de Klárával is. :)))))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik