A gazdag amerikaiak aggódnak igazán a gazdaság helyzete miatt

2020. január 13. 23:01

Takács Zsolt
A jólétben élő amerikaiak a leginkább elővigyázatosak a gazdaságot illetően, mert nem hiszik, hogy az Egyesült Államok történetének leghosszabb ideig tartó gazdasági fellendülése sokáig elhúzódik még.

A jólétben élő amerikaiak sokkal elővigyázatosabbak gazdasági értelemben, mint a szegényebbek. A befektetői várakozások a következő 12 hónapot illetően 14 ponttal csökkentek, amellyel a mutató mínusz 7 pontra csökkent, 

ez pedig 2006 óta nem fordult elő

– derül ki a Fidelity Investments’ Millionaire Outlook Confidence indexből. A gazdag amerikaiak jelenlegi és jövőbeli pénzügyi bizalma között hatalmas a szakadék az olyan pénzügyi szektorokban, mint például a nyugdíjmegtakarítások, a tartozáskezelés és az ingatlanpiac, azaz a jövőben nem várnak sok jót ezektől a befektetésektől.

A mutató összeállításához szükséges kérdőívben több mint kétezer befektetőt kérdeztek meg, ebből több mint ezer milliomost, akiket a gazdaságról, tőzsdéről, ingatlanpiacról, fogyasztói és üzleti költésekről kérdeztek.

A jelentés szerint a hiányzó bizalom azért alakulhatott ki, mert a megkérdezettek nem bíznak abban, hogy a valaha elért leghosszabb gazdasági növekedési szakasz fenntartható, annak ellenére, hogy az adatok bizakodásra adhatnának okot.

2019 novemberében például 266 ezer munkahely jött létre az USA-ban, ennek következtében 

a foglalkoztatottság szintje 50 éve nem volt ilyen magas.

Jerome Powell, a FED elnöke is kijelentette, hogy az amerikai gazdaság erős és megbízható a globális kockázatok ellenére is, az amerikai gazdagok viszont nem így látják.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés