WHO: A világ legnagyobb kanyarójárványa tört ki Afrikában

2020. január 10. 09:26

A világ legnagyobb kanyarójárványa több mint 6000 embert ölt meg a Kongói Demokratikus Köztársaságban a WHO szerint.

2020. január 10. 09:26
null

Keddi nyilatkozatában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felszólította a nemzetközi partnereit és az ügynökségeket, hogy növeljék az erőforrásaikat a „világ legrosszabb kanyarójárványa” elleni fellépés érdekében.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban tavaly óta megközelítőleg 310 000 kanyaróval kapcsolatos gyanús esetet jelentettek, és a pénzeszközök hiánya továbbra is óriási akadályt jelent a járvány terjedésének megállításában – közölte a WHO.

A WHO szerint annak ellenére, hogy nemzetközi partnereivel karöltve 18 millió öt éves kor alatti kongói gyermeket oltottak be a betegség ellen, a rutinszerű immunizálás még mindig alacsony az országban. A szervezet felfedte, hogy az esetek 25 százalékában az 5 év alatti gyermekek kapták el a kórt, akik leginkább ki vannak téve a vakcinával megelőzhető betegségnek.

A kanyaró egy kimondottan fertőző vírus, amely köhögés és tüsszentés útján terjed, és két órán keresztül képes a levegőben életben maradni. A beoltatlan személyek pedig elkapják a betegséget, amint belélegzik a szennyezett levegőt vagy megérintik a vírussal fertőzött felületet, hívta fel a figyelmet az USA Betegségirányítási- és Megelőzési Központja (CDC).

Az országban a kanyaróhoz hasonlóan problémát jelent az ebola vírus is, nemzetközi szervezetek küldenek segélycsapatokat a járvány megfékezésére, azonban emberi tényezők is hátráltatják a műveletet. Novemberben négy egészségügyi dolgozót – akik az ebola járvány megfékezésén dolgoztak – meggyilkoltak Kongó keleti részén. Egy kameruni orvost pedig áprilisban lőttek le Butembo kórházában, ahol ebola-pácienseket kezelt.
 

Borítókép: David Mark/Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
artfx
2020. január 14. 13:37
Mintha a sok itteni kersztény polgár egy kicsit túlságosan is belelkesült volna. Jézus Krisztus vajon azért drukkolna, hogy minnél több gyerek belehaljon a betegségbe? Én a klasszikus hittan tanulmányaim alapján nem így látom, de lehet hogy a KDNP által osztogatott Szentírásból ez olvasható ki.
artfx
2020. január 14. 13:35
Ó szent ég, hát látom az arisztotelészi logika nálad nem nagyon állt össze. Sehol nem írtam, hogy a pestist nem használták fegyverként. Pusztán azt írtam, hogy több ezer éves betegségről beszélünk, ami maga fejlődött ki, magától is terjed tehát nem laboratóriumban terveztek globalista összeesküvők. Mondok egy példát, hátha megérted. Az az állítás, miszerint "pusztító tűzvész magától nem pattant ki soha a történelem folyamán" nyilvánvalóan ökörség. Ezzel azonban nem állítja senki, hogy pusztító tűzvészt ember nem okozott még szándékosan. Megvan a különbség, vagy inkább hagyjuk, mert ...soros?! Kérem, hogy aki down-t rak erre, csak egy röpke mondatban mutasson rá az érvelési hibámra, én is szeretek tanulni.
Megtalálta
2020. január 14. 13:28
A túlszaporodásra időnként egy-egy járvány tesz pontot. Az első világháború utáni spanyolnátha-járványban többen haltak meg, mint a világháborúban.
ElBundi
2020. január 14. 13:28
Egy háború, de még egy járvány sem tör ki csak úgy. Lassan 8 milliárdan élünk a sárgolyón, amely bizonyos laboratóriumok tulajdonosainak, túl sok. Jó belátom, a háborúk is egy metódus. Afrika a III. világháboru legforróbb frontja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik