Amerikából fegyverkezik Lengyelország, miután a németek és franciák kihagyták a haderőfejlesztésből

2020. január 9. 15:58
Berlin és Párizs sokáig kihagyta Lengyelországot a közös védelmi projektekből, ez viszont arra kényszerítette Varsót, hogy az amerikai fegyverekre összpontosítson, írja a Die Welt. Most Lengyelország ezért most olyan tankokat vásárol Amerikától, amelyek modernebben a német és francia tankoknál is, írja a német lap.

Lengyelország ugyanis megállapodást kötött az Egyesült Államokkal 20 amerikai hordozható rakétaindító és kapcsolódó felszerelés azonnali vásárlására, több mint 400 millió dollár értékben. Ezen felül Varsó azt tervezi, hogy a német tankok helyébe más, modernebb tankok lépnek majd.

A lap által hivatkozott szakértők szerint Lengyelország Szaúd-Arábia után az amerikai fegyverek második legfontosabb vásárlója.

A cikk szerzője szerint Lengyelország „garantálja a biztonságot” a NATO úgynevezett keleti oldalán és ha nem működnek vele együtt a nyugati országok kellőképpen, akkor Donald Trump karjaiba üldözhetik az országot.

Lengyelország most Amerika és Dél-Korea felé tekint fegyverkezésben, így, mint a Die Welt írja, hamarosan fejlettebb fegyverekkel is rendelkezik majd, mint Németország vagy Franciaország.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés