Így kerüli meg a Tesla a kereskedelmi háborút

2020. január 03. 17:19

Átadták a Tesla első, Kínában gyártott járműveit hétfőn, jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

2020. január 03. 17:19
null

A kaliforniai székhelyű elektromos autókat gyártó vállalat 2019. január 7-én kezdte meg Sanghajban első, az Egyesült Államokon kívüli üzemének építését, amely egyúttal az első, teljes mértékben külföldi kézben levő autógyár Kínában. A kevesebb mint egy év alatt felépített üzemben gyártott első 15 járművet a vállalat alkalmazottainak adták át egy ünnepségen hétfőn.

A mintegy 2 milliárd dollárból felépített sanghaji gyárban a Tesla Model 3 személyautó két típusát gyártják, amelyek kizárólag Kínában kerülnek piacra mintegy 350 ezer jüanos (közel 15 millió forint) induló áron. Az importált Model 3 induló ára ezzel szemben 439 ezer jüan (18,5 millió forint) Kínában.

Egy múlt pénteki bejelentés szerint a kínai gyártású Tesla járművek felkerültek a 10 százalékos gépjárműbeszerzési adó alól mentességet élvező járműtípusok listájára, emellett pedig, egy szintén decemberi döntésnek köszönhetően, vásárlóik járművenként csaknem 25 ezer jüannyi (1 millió forint) állami támogatásban részesülhetnek.

A sanghaji gyár létesítésével a Tesla növeli jelenlétét a világ legnagyobb járműpiacán, egyúttal pedig kiküszöböli az amerikai-kínai kereskedelmi háború eladásaira gyakorolt hatását.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalkai
2020. január 28. 12:06
Időközben a Tesla 9%-kal csökkentette a Model 3 árát Kínában, így az támogatással kevesebb mint 300 ezer jüan. Júliusra újabb 20% árcsökkentést ígérnek. Kérdés az, ilyen nyomott árak mellett hoz-e nyereséget az üzem? Ha igen, akkor tulajdonképpen megnyerték az autóháborút. Jöhet a Model 3-tól kisebb verzió Európának és Kínának, 7-8 millió forintért...
szemlelo
2020. január 28. 12:05
Egy német közepes cég tulajdonosa mondta még a '90-es években arra a kérdésre, hogy miért nem gyártatnak ők is Kínában: "...mert az a technológia, ami kimegy Kínába, az kiment a cégből, szabad préda lesz." Attól tartok, Musk is kifordította most az első ásónyomot a Tesla sírjához.
Akitlosz
2020. január 14. 23:19
Hacsak úgy nem. Mindig vannak egyenlőbbek.
amaurote
2020. január 08. 14:00
musk ezáltal a globalizmust erősíti, ami antikrisztusi dolog. de orbán megvédi a geresztényeket a sátántól!!!!888
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik