Orbán és Nagy-Magyarország: miért pont a horvátok robbantak?

2019. december 24. 14:39

Káncz Csaba
Privátbankár
Értesülésünk szerint a Fidesz felsőbb döntéshozóinak irodáit többségében Nagy-Magyarország térképek díszítik.

„A magyar miniszterelnök 2014 elején, a Paks bővítéséről konspiratív körülmények között megkötött moszkvai paktumot követően állította hazánkat egy új regionális geopolitikai pályára. Napjainkra a Kreml főideológusának,

Aleksandr Duginnak a világképét is  teljesen magáévá tette a magyar miniszterelnök a gyenge- és haldokló Nyugatról,

a liberalizmus- és a felvilágosodás pestiséről, mint ahogyan az autokrata vezető kultuszáról is.


A Fidesz 16. Elnökségi ülés Advent idején, háttérben Nagy-Magyarország térképe. Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Nagy fejeseknek nagy térképet

Idén áprilisban Sławomir Nitras, a centrista lengyel jobboldal (PO) országgyűlési képviselője – egyben az EBEsz parlamenti közgyűléséhez rendelt lengyel küldöttség vezetője – aztán kijelentette egy interjúban, hogy

Orbán miniszterelnök Ukrajna felosztásáról tárgyalt titokban a lengyelekkel a 2014-es ukrán krízis idején és a magyar politIkai vezető fel akarja rúgni a világháború utáni európai békerendszert.

Tegyük hozzá, hogy Orbán ezeket az életveszélyes felvetéseket nem tehette volna meg Moszkva előzetes felhatalmazása nélkül, hiszen Budapest igencsak gyenge bábu a régiós sakktáblán.

Valóban, értesülésünk szerint mára

a Fidesz felsőbb döntéshozóinak irodáit többségében Nagy-Magyarország térképek díszítik.

Orbán már csak azért is tarthatta a világ legtermészetesebb dolgának, hogy a kormánypárt adventi, december 16-i elnökségi ülését egy ilyen, óriási térképpel díszített teremben tartsák meg – és az erről készült képet aztán ország-világ elé tárja.

Csakhogy a kép leolvasztotta a biztosítékokat Zágrábban:

Andrej Plenković miniszterelnök azt provokációnak tartva utasította a horvát külügyminisztériumot válaszlépések megtételére.

Márpedig január elsejétől Horvátország veszi át Finnországtól az EU elnökségi teendőket, így Zágráb irányítja majd a Budapesttel szembeni, 7-es paragrafus szerinti jogállami eljárást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem való ezen a térképen rugózni egy utódállami vezetőnek, aki tudván tudhatja, mennyi, hány százezer, v. millió magyar nemzetiségű állampolgára lett a trianoni végzés után született, v. mértéktelenül gyarapodott államuknak és velük nem hogyan bántak, hanem bántak el, lábbal taposva minden általuk tett ígéretet, jogelvet.

Ráadásul Romániában nemcsak az új határaik mentén, hanem az új országuk kellős közepén is maradt tiszta magyar lekosságú megyényi terület.

Bizarr ezek után a történelmi Magyarország térképén megsértődni. Ha el kell fogadnunk a 100 éves jelent, a térkép ehhez tartozik, mint tudomásul veendő tény, innen indultunk. Mindnyájan.

Melbourne-ben (Ausztrália) a horvátok klubjában láttam olyan Horvátország térképet, ahol Horvátország a Balatonig ér.

Oswald Spengler leghíresebb könyvét A Nyugat alkonyát már az első világháború alatt illetve utána megírta.
Az első kötet 1918-ban, a második 1922-ben jelent meg.
Nem kell Aleksandr Duginig várni ezzel.

Miért kell a horvátoknak történelmileg Magyarországgal szemben meghatározni magukat?

A szaros kis bolsevikek a privátbankárnál aktivizálták magukat. Persze ilyen alacsony intellektussal nem futja többre, csak a szokásos idegen seggek nyalásáig.

A Melbourne-i horvát klubban olyan térképet láttam a falon, ahol Horvátország a Balaton déli partjáig terjed. Lehet óbégatni, horvátok.

A történelmi Magyarország térképei elhelyezésének egyszerű gyakorlati okai vannak. Határainkon túl is magyar állampolgárok élnek. Iskoláik stb. számára gyakran nyújtunk segítséget. Jó, ha kéznél vagy a falon van egy jó térkép, amin látni lehet a környezetet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés