Egyről három évre emeli a munkaidőkeret a pécsi Hauni 2020-ban

2019. december 17. 14:16

A dohányipari gépek iránti kereslet csökkenése miatt logisztikai, papíripari, csomagolóipari eszközök gyártását fejleszti, egyben átalakítja a foglalkoztatottak munkaidőkeretét a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. 2020-ban, közölte a pécsi székhelyű vállalat.

2019. december 17. 14:16
null

Közlésük szerint a dohányipari gépgyártás mellett az elmúlt időszakban új lehetőségeket kerestek az egyedi gépgyártás terén, első körben a cégcsoporton belül, azaz a Körber-vállalatok beszállítóivá váltak. Így logisztikai gépek, például palettázók, csomagolók gyártását kezdték el. Megjegyezték: terveik szerint nem csak a cégcsoporton belül, hanem más piaci szereplők felé is nyitni fognak.

A társaság a munkaidőkeretet egyről három évre emeli 2020. január 1-től. A munkavállalókat tömörítő Vasas Szakszervezet támogatásával meghozott döntés minden dolgozót érint. A szellemi dolgozók, akik a munkafolyamatokat előkészítik, most dolgoznak többet, a fizikai dolgozóknak várhatóan 2020-ban lesz kevesebb munkaórájuk.

A hároméves időkeret javítja a tervezhetőséget, a fizetések és a munkavállalók megtartását.

Katona Gábor ügyvezető kiemelte: a megoldással a cégnek lehetősége lesz az esetlegesen keletkező munkaidő-hátralékot a következő évekre szétteríteni, miközben „minden dolgozó az aktuálisan ledolgozott munkaóráktól függetlenül minden hónapban a teljes fizetését és egyéb juttatásait meg fogja kapni”.

Jelezték azt is, hogy a 2019-2020-ra elfogadott kétéves béremelési program érvényben marad és januártól magasabb alapbérre és továbbra is kimagasló béren kívüli juttatásokra számíthatnak a gyár munkavállalói.

Futács Miklós, a Vasas szakszervezet titkára a közlemény szerint kifejtette: számukra „a legfontosabb a munkahelyek hosszú távú stabilitásának biztosítása, a három éves munkaidőkeret pedig jelentős számú munkahely hosszú távú megtartását teszi lehetővé”.

A társaság ma saját munkaerőt alkalmaz, de számolnak a kölcsönzött munkaerővel is a jövőben. Arra készülnek, hogy a 2020-as évek közepétől ismét rekordesztendők jönnek a Hauni életében.

A társaság februárban jelentette be, hogy 5,7 milliárd forint értékű beruházást hajt végre Pécsen, amely 977 millió forint egyedi kormánydöntéssel megítélt állami támogatásban részesül. A beruházás támogatásának indokai között szerepelt, hogy a pécsi üzemben 100 új munkahely jön létre.

A Hauni 2018-ban stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE), ezt megelőzően pedig 160 millió forintos beruházással saját tanműhelyt is épített, így a leendő mérnökök és a szakmunkások képzését is támogatja.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a jelenleg mintegy ezer főt foglalkoztató Hauni Hungária Gépgyártó Kft. 2018-ban 127 millió euró nettó árbevételt és 6,6 millió euró adózás utáni eredményt ért el. Egy évvel korábban 109 millió euró árbevétel mellett 8,5 millió euró volt a nyeresége.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2022. március 24. 22:35
"Emeli a munkaidőkeret" ? Köszönöm, nem kérek sajt. Múltkor is elmulasztottam a start. Vagy a rajt? Mindenesetre nem értem el a 7-es járat.
Royce2.0
2021. október 24. 12:41
Magam részirül kérek egy banántot :DDD
Akitlosz
2019. december 30. 12:50
Éppen erre találta ki a Fidesz. "Nem etikus, de törvényes."
Volo
2019. december 30. 12:50
Te nem érted, miről szól a cikk ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik