A törökök gépfegyvereket szereltek drónokra

2019. december 17. 21:14
Decemberben mutatták be a 25 kilogrammos drónt, amely a gyártó szerint több száz méterről is pontosan találja el a célpontot. Nyolc légcsavar tartja a levegőben.

Számos ország használ drónokat kisebb bombák célba juttatására, de a Songar nevű drón, amelyet az ankarai Asisguard elektronikai cég fejlesztett, gépfegyvereket szállít és használ, az ismert termékek között ez az első ilyen megoldás. Számos kamera és lézeres távolságmérő található az eszközön, mert a drónok mozgásából adódóan eddig nagyon nehéz volt drónról pontosan célozni.

200 méterről eltalálnak egy 15 centiméteres kört a tervezők szerint, miközben a drónt távolról, biztonságos helyről irányítják. Hamarosan több mint 400 méterről is eltalálja majd az eszköz a célpontokat, legalábbis a fejlesztők ígérete szerint.

10 kilométeres hatótávolságú a drón, ami természetesen éjjel is lát. A cég szerint három gépfegyveres drón is irányítható egyszerre, egyetlen távirányítóval, miközben mindhárom ugyanarra a célpontra céloz.

Közben egy másik, sokkal nagyobb, katonai repülőgépre emlékeztető formájú török drón szállt le egy ciprusi bázison, hogy vitatott gázkutatásokban támogassa Törökországot.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában