A férfi mögött pillangók, a nő mögött verdák

2019. december 17. 13:07

Balogh Péter
LinkedIn
Néha, amikor úgy tűnik, hogy mindenki megbolondult, akkor elgondolkodom, hogy vajon mi az, amit én nem látok.

„Sétálok az utcán, megyek ebédelni. Belátok egy irodába, odaragad a szemem. A falon rózsaszín virágok és pillangók, előtte öltönyös úr mered a monitorra. Fura, de ez az évszázad az elfogadásról szól, gondolom. A Playboy magazin is megszűnt. Az élet alapköve a folyamatos változás.

Tele hassal fújtatok vissza az emelkedőn, a szemem keresi az ablakot. Csinos hölgy ül, háta mögött sportkocsikkal. Ugyanott.
Aztán csak összeállt a kép. Egy irodában, egymással szemben egy férfi és egy nő. A férfi mögött pillangók, a nő mögött verdák. Vagy úgy is mondhatnám, hogy a nő ELŐTT pillangók, a férfi ELŐTT verdák. Így azért érthetőbb.

Sokszor külső szemlélőként csak egy oldalát látjuk egy sztorinak. Következtetést vonunk le. Felháborodunk valamin, amit nem látunk logikusnak. Ilyenkor az, hogy elhiggyük, hogy a valóság logikus, csak nekünk nincs elég információnk, csak bizalom kérdése. És ha ez a bizalom nincs meg, akkor hirtelen mindenki hülye lesz körülöttünk. Ezért néha, amikor úgy tűnik, hogy mindenki megbolondult, akkor elgondolkodom, hogy vajon mi az amit én nem látok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában