A férfi mögött pillangók, a nő mögött verdák

2019. december 17. 13:07

Néha, amikor úgy tűnik, hogy mindenki megbolondult, akkor elgondolkodom, hogy vajon mi az, amit én nem látok.

2019. december 17. 13:07
Balogh Péter

„Sétálok az utcán, megyek ebédelni. Belátok egy irodába, odaragad a szemem. A falon rózsaszín virágok és pillangók, előtte öltönyös úr mered a monitorra. Fura, de ez az évszázad az elfogadásról szól, gondolom. A Playboy magazin is megszűnt. Az élet alapköve a folyamatos változás.

Tele hassal fújtatok vissza az emelkedőn, a szemem keresi az ablakot. Csinos hölgy ül, háta mögött sportkocsikkal. Ugyanott.
Aztán csak összeállt a kép. Egy irodában, egymással szemben egy férfi és egy nő. A férfi mögött pillangók, a nő mögött verdák. Vagy úgy is mondhatnám, hogy a nő ELŐTT pillangók, a férfi ELŐTT verdák. Így azért érthetőbb.

Sokszor külső szemlélőként csak egy oldalát látjuk egy sztorinak. Következtetést vonunk le. Felháborodunk valamin, amit nem látunk logikusnak. Ilyenkor az, hogy elhiggyük, hogy a valóság logikus, csak nekünk nincs elég információnk, csak bizalom kérdése. És ha ez a bizalom nincs meg, akkor hirtelen mindenki hülye lesz körülöttünk. Ezért néha, amikor úgy tűnik, hogy mindenki megbolondult, akkor elgondolkodom, hogy vajon mi az amit én nem látok.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NagyLaci
2020. április 24. 17:02
Bárcsak ne lenne igazad!
Mimi
2020. március 05. 17:25
A nők választanak, aztán sírnak, ha a választott rosszfiú- mert jófiú az unalmas nekik - veri, megalázza. ÉFelettéb édekes, minden bántalmazónak van nője, holott a nők mindent kibeszélnek, így napok alatt híre megy, ha valaki ilyen. Mindenki olyan virágot szagol, amilyet szakít. Közben udvarias, figyelmes férfi csak néz, neki miért nem jut nő, vagy csak 2-3 pontos.
Senki Alfonz
2020. március 03. 20:28
Ez az okoskodó Petya sok esze és pénze ellenére elég műveletlen. Három példa csak, amiből érthette volna az egészet: 1., Egy régi kísérlet: sok, egymás mellett álló, bekötött szemű ember elé érintésnyire vezettek egy elefántot. Mindenki csak kinyújtott kézzel tapinthatta meg, egyenesen. Azután elvezették az elefántot és egyesével kérdezték ki az embereket. Nem jött össze nekik az elefánt, csak a kis részletek. 2., Karinthy Frigyes írta, hogy "férfi és nő soha nem értheti meg egymást, mert mindkettő mást akar: a férfi a nőt, a nő a férfit!". 3., Dr. Hannibal Lecter mondta: "mindenki az után kívánkozik, ami a szeme előtt van, de nem kapja meg." Érted már Petya?????
Knerten
2020. február 22. 21:08
A majom az egy okos állat, ami hülyéskedik, ez a Balogh Péter meg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik