Az NKE és a Makronóm előadása a jövő egészségügyéről, az egészség jövőjéről

2019. december 12. 11:40
„A jövő 60 percben” sorozat következő állomása december 12-én lesz. Az NKE és a Makronóm meghívott szakértői Kohanecz Margó, a KPMG igazgatója, valamint dr. Szócska Miklós, a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központjának vezetője.
Helyszín és időpont: NKE Orczy Úti Kollégium, december 12-e, 17 óra.

A rendezvény állandó házigazdái: Lovászy László ENSZ-szakértő, miniszteri biztos, valamint Oláh Dániel, a Mandiner gazdasági rovata, a Makronóm szerkesztője.

A mostani rendezvény főbb témái: az egészségügy nemzetközi, munkaerőpiaci, demográfiai és technológiai-innovációs kérdései. Olyan kérdésekre kaphatunk választ, hogy milyen lesz a jövő egészségügye és milyen innovációk láthatóak már most, amelyek felforgathatják az egészségről, önmagunkról alkotott képünket. Felvetjük azt is, hogy milyen etikai, emberi jogi és morális kérdések merülhetnek fel az egészség megőrzése, mi több: fejlesztése, illetve az egészségügyi szolgáltatások kapcsán. A rendezvény nem sokkal a fogyatékossággal élő személyek ENSZ nemzetközi napja (december 3.) után kerül sor, így azt a témát is érintjük, hogy

lesznek-e fogyatékkal élő emberek a jövőben az új géntechnológiai és biotechnológiai felfedezések tükrében

és mit hozhat a mesterséges intelligencia ezen a területen.

Kohanecz Margó az Egészségügyi és Élettudományi Tanácsadás üzletág vezetője, aki szerteágazó projektmenedzsment tapasztalattal rendelkezik a magán-egészségügyi szolgáltatók működésének átvilágítása, betegút monitorozás, az ügyfelek elégedettségével kapcsolatos kiválósági programok és az új jövedelemtermelő modellek területén.

Dr. Szócska Miklós az egészségügy átalakításának szakértője, 2010 és 2014 között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium majd Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára, jelenleg a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatójaként tevékenykedik, számos nemzetközi és hazai fejlesztési és kutatási program résztvevője.

A Nemzetközi Közszolgálati Egyetem a rendezvényen az akadálymentesség érdekében jelnyelvi tolmácsolást is biztosít.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés