Az NKE és a Makronóm előadása a jövő egészségügyéről, az egészség jövőjéről

2019. december 12. 11:40

„A jövő 60 percben” sorozat következő állomása december 12-én lesz. Az NKE és a Makronóm meghívott szakértői Kohanecz Margó, a KPMG igazgatója, valamint dr. Szócska Miklós, a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központjának vezetője.

2019. december 12. 11:40
null
Helyszín és időpont: NKE Orczy Úti Kollégium, december 12-e, 17 óra.

A rendezvény állandó házigazdái: Lovászy László ENSZ-szakértő, miniszteri biztos, valamint Oláh Dániel, a Mandiner gazdasági rovata, a Makronóm szerkesztője.

A mostani rendezvény főbb témái: az egészségügy nemzetközi, munkaerőpiaci, demográfiai és technológiai-innovációs kérdései. Olyan kérdésekre kaphatunk választ, hogy milyen lesz a jövő egészségügye és milyen innovációk láthatóak már most, amelyek felforgathatják az egészségről, önmagunkról alkotott képünket. Felvetjük azt is, hogy milyen etikai, emberi jogi és morális kérdések merülhetnek fel az egészség megőrzése, mi több: fejlesztése, illetve az egészségügyi szolgáltatások kapcsán. A rendezvény nem sokkal a fogyatékossággal élő személyek ENSZ nemzetközi napja (december 3.) után kerül sor, így azt a témát is érintjük, hogy

lesznek-e fogyatékkal élő emberek a jövőben az új géntechnológiai és biotechnológiai felfedezések tükrében

és mit hozhat a mesterséges intelligencia ezen a területen.

Kohanecz Margó az Egészségügyi és Élettudományi Tanácsadás üzletág vezetője, aki szerteágazó projektmenedzsment tapasztalattal rendelkezik a magán-egészségügyi szolgáltatók működésének átvilágítása, betegút monitorozás, az ügyfelek elégedettségével kapcsolatos kiválósági programok és az új jövedelemtermelő modellek területén.

Dr. Szócska Miklós az egészségügy átalakításának szakértője, 2010 és 2014 között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium majd Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára, jelenleg a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatójaként tevékenykedik, számos nemzetközi és hazai fejlesztési és kutatási program résztvevője.

A Nemzetközi Közszolgálati Egyetem a rendezvényen az akadálymentesség érdekében jelnyelvi tolmácsolást is biztosít.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szajnyalogatoviktor
2019. december 14. 11:40
a jovo egeszsegugye cimekben: https://24.hu/belfold/2019/12/12/fertozes-szocialis-otthon-bazakerettye-egeszsegugy/ Másfél éve indult a fertőzés, és csak most, véletlenül tudták meg a falu lakói https://24.hu/belfold/2019/12/12/meg-mutoasztal-sincs-a-ii-sz-sebeszeti-klinikan/ December 31-ig nem tud Pestre költözni a Semmelweis Egyetem minden klinikája - A II. sz. Sebészeti Klinika esetében még műtőasztal sincs, és legkésőbb 2020 júniusára ígérték a beszerzést. - A III. sz. Belgyógyászati Klinikán nővérhiány miatt kellett lezárni egy szárnyat, nincs megfelelően előkészítve az intenzív osztály és a labordiagnosztika átköltöztetése sem. - Elvinnék viszont a gyógyszertárat a Kútvölgyiből, ezzel viszont ott hagynák a 120 ággyal rendelkező belgyógyászatot, valamint a szakrendelőben megforduló több száz beteget, akik a speciális készítményeket eddig csak ott tudták beszerezni. https://24.hu/belfold/2019/12/11/egyseges-tb-jarulek-bevezetese/ Megszavazták az egységes tb járulék bevezetését Az újraszabályozás egyben azt is jelenti, hogy a nehéz élethelyzetbe kerülők kihullanak majd az állami egészségügyi ellátásból, a szigorítás pedig akár 700 ezer embert is érinthet.
fogas paduc
2019. december 12. 17:07
Kihagytad a szuperkórház bestoppolását.
olajfa1
2019. december 12. 14:49
Egy mindenkinek egyformán fontos témát jó alaposan ki kell tárgyalni. Az ország egészségét és az emberek egészségi állapotát közösen kell megvédenünk és fejlesztenünk. Ebben mindenkinek meg kell találnia a maga felelősségét, és a saját tennivalóit. Ez nem csak az orvosokról és a CT-ről szól hanem a megelőzésről, az egészséges életmódról, és az egészséges környezetről a testmozgásról és a környezet tisztaságáról... Egyesek kiragadnak ebből az összességből egy-egy részt.... és abból kívánnak HATAMAS HASZNOT HÚZNI! Sajnálatos, hogy ezt (is) ilyen aljas módon teszik!
békalepcse
2019. december 12. 14:30
Amig a betegségiparban is a rákényszerített fogyasztás marad a trend, addig nem lesz, nem tud lenni változás! Az eladáskényszer, ami gyógyszrgyárakat kényszeríti, nem kecsegtet túl sok jóval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik