Orbán: Közép-Európa nehéz próbatételek előtt áll

2019. november 17. 23:11
„Nehéz próbatétel előtt állunk, mert az előrejelzések szerint a nyugat-európai gazdaságokra hidegebb, borúsabb idők jönnek” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Pozsonyhoz tartozó Dévényben vasárnap.

Orbán Viktor erről a magyar közmédiának beszélt, miután a szlovák és a cseh kormányfővel, valamint a lengyel külügyminiszterrel megkoszorúzta a Szabadság Kapuja emlékművet a 30 évvel ezelőtt kezdődött csehszlovák rendszerváltoztatásra emlékezve.

„Mi azt reméljük, hogy a saját lábunkon is meg tudunk állni, hogy ez így van-e, ez most elválik” – mondta Orbán Viktor. Rámutatott arra: hamarosan kiderül, hogy a közép-európai országok mennyire képesek önállóan mozogni, függetlenül a nyugat-európai fejleményektől.

A miniszterelnök elmondta: természetesen a közép-európai országok teljesen nem tudják teljesen elszakítani magukat ezektől a fejleményektől, hiszen például az exportjuk 85 százaléka az Európai Unió nyugati részébe irányul.

„Illúziónk nem lehet, hatása lesz ránk, de hogy milyen erősek vagyunk valójában, hogy milyen az ellenálló képességünk, mennyire tudjuk megvédeni azt, amit már elértünk, az a következő egy-két évben dől el” – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzáfűzte: úgy érzi, Magyarország jó erőben van és hasonlóan jó erőben vannak a közép-európai országok, a visegrádi négyek – Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország is – ahhoz, hogy továbbra is legalább 2 százalékponttal magasabb gazdasági növekedést tudjanak elérni a nyugat-európai országoknál és az uniós átlagnál.

„Optimista vagyok, de nehezebb idők jönnek, mint az előző évek voltak”

– jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök kiemelte: a közép-európai gazdaság szereplői kezdenek összekapcsolódni, nő a vegyesvállalatok száma, ami nagyon fontos, különösen akkor, ha ezek az országok a külvilág fejleményeitől függetleníteni akarják magukat, vagy legalábbis nem akarják azt, hogy kívülről határozzák meg a sorsukat.

„Egyre inkább összenövő, összekapaszkodó közép-európai gazdasági térséget látok, ami reményekkel tölt el bennünket” – vélekedett Orbán Viktor.

(MTI, Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Kedvelje a Makronómot!


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem Gyurcsány a miniszterelnök, úgy hogy nem lesz államcsőd.

A tagozatos iskolákban van.

Ahhoz az kéne, hogy ugyanolyan állapotban is legyen a magyar gazdaság mint Gyurcsány idejében.
Most Orbán idejében vagyunk.

Mindig te, mint ahogyan azt láthatjuk.

Ha szétverték volna, nem lennének ezek a példátlanul enyhe bírósági ítéletek.

Az általad lenézett "mélykeresztény"
emberek, legtöbbjük, legtöbbünk szorgalmas egy vagy több diplomás emberek. Csak, hogy tudd!

Kedves Öreg DK-s kerekperec!

Olvasva soraidat, látható, hogy koalíciós szinten állították össze Számodra ezt a néhány sort - sokkal többet nem mertek, nehogy összezavarodj, s melléverj a klaviatúrán - , összesűrítve a DK, a PM, a Momentum, a Jobbik, az MSZP kampány szlogenjeit, a konzervatív magyarokról vallott nézeteit.

Ennyi hízelgő jelző biztosan elcsábítja Orbán szavazóit a Ti táborokba. Ahol csupa okos, szorgalmas, diplomás, több nyelven beszélő nem keresztény található.

Szerintetek ez a mai kettéosztott társadalom, ezekkel a szubsztanciákkal. De legalább a DK valami értelmiségit találna a mandineren való agitációra.........annyira ciki ez sok alacsony IQ-val bíró demagóg ketrecharcos....

A végén kezdem. "Béke van?!"
Szerinted is? Akkor válaszolj nekem arra, hogy az ellenzék minden megnyilatkozója, miért hirdet harcot?
Gyurcsányné folyton harcol, Gyurcsány folyton harcol, Kálmán Olga is harcol, Szél Bernadett harcol, az idióta Szabó Tímea folyton harcol.
Nem sorolom fel az összes ellenzékit. Nevetséges, hogy közben Orbánra mutogatnak, ők harcolnak, Karácsonyt már ki ne hagyjam, hogy a nagy harcokban elfoglalta Budapestet.

Orbán Magyarország miniszterelnöke. Bizony Felcsútról!
Jézus pedig a kis poros Betlehemből.
Te mennyire vitted? Ki figyel rád?
Itt trollkodsz a mandin és ennyi. Még azzal sem dicsekedhetsz, hogy itt, mindenki elolvassa a szamárságaidat.
Te írogatsz az Orbán cikkhez, nyilatkozathoz, nem Orbán véleményezi a tiédet. A neved sem ismert. Itt is folyamatosan váltogatod. Ha olyan nagy fiú vagy, miért nem a saját nevedben gyalázkodsz? Ahhoz gyáva vagy mi? Hát ez van.
'túl hülye ahhoz, hogy ebben az életbe sokra vigye."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés