Tíz évet töltenek el az irodai dolgozók haszontalan emailekkel

2019. november 14. 22:01

Bakajannisz Péter
Az MIT kutatása szerint egy átlagos irodai dolgozó a 45 éves munkaviszonya alatt összesen 7 évet tölt el haszontalan meetingeken, amely életének 16 százalékát teszi ki.

Az ügyvezetők ugyanezen kutatás szerint 23 órát töltenek üléseken egy héten, amely majdnem a teljes munkahét felét teszi ki.

A Forbes információi szerint egy átlagos irodai dolgozó – főleg 5 főnél nagyobb cégek esetében – átlagosan 2,5 órát tölt emailek olvasásával, illetve megválaszolásával egy nap. Ebből 1,8 órán át olyan emailekkel foglalkozik, amelyek irrelevánsak a munkájával kapcsolatban. Ez

45 éves munkaviszonynál 10 évet jelent.

Az Inc.com oldalon Geoffrey James ad néhány alternatívát, amellyel időt lehet spórolni az irodai munkahelyeken, mutatjuk is a legfontosabbakat.

Nem kell több PowerPoint

A prezentáció szerinte nem hatékony módszere a kommunikációnak, a Harvard kutatásai ugyanis azt mutatják, hogy ha a beszéd közben szavakat vetítünk ki, akkor csökken a megértés és a figyelem a közönség részéről.

Nem kell 30 percnél hosszabb meeting

Minél tovább tart egy találkozó, annál valószínűbb, hogy időpocsékolás. A találkozókat nem szabad előadásokká változtatni, és nem szabad lehetőséget nyújtani az általános beszélgetésre sem. Minden üléshez kell egy napirend és

maga az ülés se tartson tovább fél óránál a szakértő szerint.

Ha nincs hozzáadott érték, inkább távozzunk

Elon Musk ragyogó szabálya: „Ha nincs hozzáadott érték, azonnal távozz.” Ez lehet udvariatlan és sokan megsértődhetnek, de azért hét év az ember életéből valószínűleg mégis megér ennyit.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés