A németek 75 százaléka nem kér a Facebook pénzéből

2019. november 6. 12:13
Kétezer megkérdezett német fiatalnak csupán a 27 százaléka használná a Facebook tervezett digitális pénzét, a Librát – derül ki a Wirtschaftswoche és a Creditplus Bank októberi kutatásából.

A kutatás szerint a kétezer megkérdezett ember 73 százaléka teljes mértékben elutasító a Librával szemben, 55 év felett az elutasítás tovább növekszik. Az elutasítók 42 százaléka nem bízik a cégben, 31 százalék pedig csak az államilag kibocsátott pénzeket támogatja.

Olaf Scholz német pénzügyminiszter is úgy véli, hogy elfogadhatatlan lenne, ha párhuzamos pénzek léteznének az országban.

Azért, hogy ezt megelőzzék, Németország blokklánc-stratégiát hagyott jóvá – a cél megelőzni, hogy digitális magánpénzek kihívást jelentsenek a jegybanki pénzre és az állami szuverenitásra.

A Facebook új kriptovalutája, a Libra Amerika pénzügyi vezető szerepét, de még a demokratikus értékeket is megerősítené a világban. Ezt mondta képviselőházi meghallgatásán korábban Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál elnök-vezérigazgatója, aki kitartott azon álláspontja mellett, amely szerint a média-óriásvállalatnak be kellene vezetnie a Libra nevű globális digitális kriptovalutát.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés